I år flyttar man årets Qpoolen Indoor från Qpoolen till Hässleholms Tekniska skola. Den 15 december är det dags för årets tävling.

I år flyttar man årets Qpoolen Indoor från Qpoolen till Hässleholms Tekniska skola. Den 15 december är det dags för årets tävling. Foto: Hässleholms OK

Unik orienteringstävling flyttar in på Tekniska skolan

HÄSSLEHOLM.

För fjärde året i rad är det snart dags för ytterligare en omgång av Qpoolen Indoor. En inomhustävling i orientering som i år väntas locka mellan 100 och 200 tävlande.

Den 15 december väntar årets arrangemang och till skillnad från tidigare år så har man denna gången flyttat tävlingen till Hässleholms Tekniska skola för att kunna ta emot det ökade antalet deltagare.

– Tävlingen började som en klubbtävling men deltagarantalet har ökat för varje år och för att kunna ta emot alla deltagare då det är många som nu fått upp ögonen för tävlingen så har vi i år flyttat tävlingen till Tekniska skolan, vilket ska bli väldigt roligt, säger Ludvig Hallabro, Hässleholms OK som också står som arrangörer.

Ludvig beskriver inomhustävlingen som en form av sprintorientering där vissa korridorer och rum har gjorts enkelriktade eller stängts av, allt för att göra upplevelsen så utmanande som möjligt.

– Ja, att orientera inomhus blir en ganska annorlunda form av orientering, man kanske inte springer vilse på samma sätt som i en skog men det går absolut att villa bort sig och det är en ordentlig utmaning och en riktig hjärngympa.

Totalt väntar ett 40- tal kontroller som placeras ut i skolan och bara från hemmaklubben förbereder sig ett 30-tal deltagare inför tävlingen som nu också höjt nivån i de nya lokalerna. Den unika tävlingsformen lockar också orienterare från Kalmar, Halmstad, Ystad och Malmö bland annat.

Precis som tidigare är tävlingen också kopplat till ett välgörenhetsarrangemang och allt man får in går i år till Musikhjälpens insamling.

– Ja, i fjol skänkte vi överskottet till SOS Barnbyar och i år blir det Musikhjälpen och deras insamling till funktionshindrade.

Publicerad 01 December 2018 00:00