Viktor Johansson tror på en riktig folkfest när Rock The Night Festival flyttar till Stortorget.

Viktor Johansson tror på en riktig folkfest när Rock The Night Festival flyttar till Stortorget. Foto: Paola Nordgren

Rock The Night Festival flyttar in till Stortorget

HÄSSLEHOLM.

Rock The Night Festival tänker om inför 2019 och flyttar eventet från Hässleholmsgården till Stortorget. Dessutom förlägger man tribute-festivalen redan i maj och enligt Viktor Johansson, Stage Produktion så vill man skapa en riktig folkfest.

Festivalen som har sin nisch inom rockmusik från 70-80-talet, och är en renodlad tribute-festival blir alltså ett centralt evenemang nästa år. Tributefokuset ligger kvar och till Stortorget kommer hyllningsband som hyllar klassiker som Queen, Iron Maiden, Guns n' roses, Whitesnake & Thin Lizzy.

– Ja vi räknar med gemenskap, glädje, musik, mat, dryck och människor. Kort sagt en riktig folkfest, säger Viktor Johansson.

Hur föddes beslutet att flytta ”Rock the night festival” från Hässleholmsgården in till Stortorget?

– Vi vill maximera folkfesten ännu mer, och göra evenemanget ännu mer tillgängligt för besökarna. Vi har haft två fantastiska år på Hässleholmsgården, men nu ska vi få Hässleholms innerstad att koka av rockfebern.

Hur viktigt är valet av plats för ett sådant här evenemang?

– Superviktigt. Vi jobbar jättemycket med att skapa den rätta atmosfären så att folk känner sig trygga och får den där "wow"-upplevelsen.

Kommer man att stänga av Stortorget inför festivalen eller blir det öppet för alla?

– Vi kommer stängsla in själva torgplattan och bygga upp en rockvärld inne på torget. Entrén kommer att kosta 295kronor och vi bjuder sedan på fem olika tribute-band med den största musiken från 70-80-talsrocken.

Ändrar man på fler saker inför evenemanget 2019 än platsen?

– Vi byter datum till lördagen den 18 maj, för att inte krocka med kringliggande evenemang, men också för att fira in sommaren i Hässleholm med en ordentlig fest. Utöver det fortsätter vi självklart att förbättra festivalupplevelsen för alla besökare!

Publicerad 05 December 2018 10:30