Camilla Persson hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och stöttar Sösdalaborna så att de får ha sitt badhus kvar.

Camilla Persson hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och stöttar Sösdalaborna så att de får ha sitt badhus kvar. Foto: Privat

Stor oro för Sösdalabadets framtid

SÖSDALA.

Framtiden för badhuset i Sösdala har den senaste tiden varit oviss och hotas med nedläggning då man anser att badet behöver en totalrenovering. I dag lämnar Sösdala simsällskap in 2735 namnunderskrifter i protest mot en eventuell nedläggning av badet.

För två veckor stängdes badet akut efter att man upptäckt stora brister i ventilationen. Om badet öppnar igen är dock inget Sösdalaborna har fått svar på. Ett besked som skapat stor oro i byn.

– Det är en väldigt stor oro i byn. Vi har inga biografer eller kulturhus som vi kan besöka men vi har vårt badhus och vår idrottshall och gym, allt i ett. Det gör att denna lokal betyder väldigt mycket för oss. Vi vet att reningsverket i badhuset är i behov av upprustning men vi har däremot inte vetat att ventilationen skulle bli utdömd, det kom som en chock och att det skulle stängas akut för två veckor sedan var inget vi visste. Att vi nu inte ens får ha vårt årliga luciatåg där som vi brukar känns väldigt tråkigt, säger Camilla ”Millan” Persson, ordförande Sösdala simsällskap.

Under onsdagen kommer simsällskapet att lämna över en lista med namnunderskrifter till politikerna i Hässleholm för att de ska förstå betydelsen av att badhuset får leva vidare i byn.

– Vi hoppas att politikerna ser hur många som vill att simhallen får finnas kvar. Och vi har stöttats av fler än bara byborna. Det är många, även utanför byn som använder badhuset i Sösdala. Vi har dessutom en invasion av barn i byn. Det har byggts en ny förskola för 100 barn och inte ett enda hus i byn står tomt, vi behöver vårt badhus, inte minst för barnens skull.

I de rödgrönas senaste budgetförslaget avsätts 22,5 miljoner för renovering av badet men alliansen anser att den summan bör vara noll.

Camilla Persson anser att 22,5 miljonerna är en rimlig kostnad för att badet och med gym och idrottshall ska kunna leva vidare i Sösdala och till sitt stöd har simsällskapet i Sösdala också styrelsen i Skånes simförbund.

– Själva simhallssdelen rör sig om 10 miljoner att rusta upp enligt de beräkningar som gjorts och övrigt skulle gå till andra lokaler och fönster i samma byggnad. Imorgon kommer politikerna att ha sitt budgetmöte och jag hoppas att så många som möjligt kommer att kunna avar på plats precis som jag och verkligen håller tummarna för att de tar rätt beslut.

Publicerad 05 December 2018 00:00