Mikael Gustafsson kommer att berätta om en resa genom Tyskland via Harzbergen, Bodensjön, sagoslottet Neuschwanstein och Örnnästet mot Grossglockner i Österrike, där han bland annat tagit den här bilden.

Mikael Gustafsson kommer att berätta om en resa genom Tyskland via Harzbergen, Bodensjön, sagoslottet Neuschwanstein och Örnnästet mot Grossglockner i Österrike, där han bland annat tagit den här bilden. Foto: Mikael Gustafsson

Naturfestival med syfte att rädda skogen

SIBBHULT.

Nästa lördag är det dags för Naturfestival på biografen i Sibbhult. Bakom festivalen står Naturskyddsföreningen Göinge, som räknar med att kunna samla in 20 000 kronor till att rädda skog för.

Den 19 januari är det dags för den sjätte upplagan av Göinge naturfestival. Arrangör är Naturskyddsföreningen Göinge, som arbetar med frågor som rör Osby, Östra Göinge och Hässleholms kommuner.

– Det brukar komma omkring 200 personer till vår naturfestival. Många från Kristianstads– och Hässleholmsområdet, men också en hel del från Lund, Malmö och Blekinge, säger Mikael Gustafsson, ordförande för Naturskyddsföreningen Göinge.

Under dagen kommer det att samlas in pengar till Naturskyddsföreningens projekt "Rädda skogen".

– Pengarna kommer gå till att köpa skyddsvärda skogar i Sverige. Vi räknar med att samla in runt

20 000 kronor, säger Mikael Gustafsson.

Festivalen hålls i Folkets hus i Sibbhult. Där huserade man även förra året. Innan dess var man på olika ställen i kretsens område.

– Det är en fin lokal med bion och en dansbana i källaren. Under dagen kommer det att vara fotoutställningar och olika naturfotografer kommer att hålla föredrag om sina bilder, säger Mikael Gustafsson.

Bland annat kommer Sven Koch från Osby och berättar om Färöarnas natur och kultur. Magnus Mårtensson från Hässleholm kommer att visa bilder från Zimbabwe och Ann-Ulrika Östgård från Älmhult kommer att prata om Lofoten.

Under dagen blir det också försäljning av böcker, honung och fågelholkar. Det blir också fototävling med prisutdelning.

Festivalen startar 9.30 och pågår till klockan 17.

Publicerad 01 January 2019 06:00