I februari väntar kabaréföreställning a la Alfredson på Café Verum.

I februari väntar kabaréföreställning a la Alfredson på Café Verum. Foto:Privat

Hasse Alfredson gestaltas i kabaré på Café Verum

HÄSSLEHOLM.

Med premiär den 16 februari sätter Mikael Svensson, Vanessa Sundblad och Henrik Bergkvist upp kabaréföreställningen, I huvudet på Hasse - Hittegodis ur herr Alfredsons hörna på Cafè Verum i Hässleholm.

En kabaréföreställning baserad helt på material av den folkkäre Hasse Alfredson.

– Vi har tidigare satt upp en föreställning med Tage Danielsson och nu tyckte vi det var dags för Alfredson att få ta plats, berättar Mikael Svensson.

Redan 2011 äntrade de caféet för att låta publiken ta del av revy så som den en gång såg ut.

– Ja, vi tycker det är viktigt att bevara de gamla revynumren och de här stora revystjärnorna vi en gång haft får inte glömmas bort. Det här är vårt sätt att försöka hålla revyn och kabarén vid liv.

Totalt tolv föreställningar väntar i vår med avslutning den 17 mars. Mikael Svensson och hans grupp har tidigare gestaltat stjärnor som Povel Ramel, Claes Eriksson, Tage Danielsson och nu är det alltså dags att hylla Hasse Alfredsons skatter.

– Precis som Tage så har Hasse gjort en hel del eget material men vi kommer också att bjuda på en del saker som de gjorde tillsammans. De började ju göra radio tillsammans för många år sedan för att sedan bjuda på både humor, revy och föreställningar. Och precis som då kommer vi också att bjuda på en hel del humor, dialog, monolog och sketcher men också en hel del sång och musik. Verum gör det dessutom väldigt intimt vilket vi trivs med. Du hoppas vi bara att publiken hittar dit också, säger Mikael Svensson.

Publicerad 13 January 2019 00:00