I somras startade man upp kurser i medicinsk yoga i Vankiva. Nu är det Hässleholms tur.

I somras startade man upp kurser i medicinsk yoga i Vankiva. Nu är det Hässleholms tur. Foto: Privat

Ingela startar upp yogakurser i Hässleholm

"Att lära mig yoga är en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv"

HÄSSLEHOLM.

Ingela Hansson är sedan tidigare samtalsterapeut och master i reiki vilket är en healingmetod för kroppskännedom och stresshantering. Sedan ett år tillbaka är hon också utbildad yogainstruktör och har sedan i somras hållit kurser i Vankiva och nu är det även Hässleholmsbornas tur.

Metoder för kroppen och själen som alla går hand i hand på olika sätt och är en viktig del till att må bra i dagens stressade samhälle, enligt Ingela Hansson.

– Att lära mig yoga är en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv. Att jag dessutom valde medicinsk yoga som nästan alla kan utföra oavsett om man sitter i rullstol eller har ont någonstans kändes bara så rätt. Och jag kände dessutom själv att detta var något jag behövde för min egen kropp och själ.

Sedan i somras har Ingela Hansson tillsammans med Lotta Tyrberg hållit kurser i medicinsk yoga i Vankiva med andningen i fokus och där deltagarna fått vara med på sina egna premisser.

– Jag försöker få deltagarna att blunda och titta inåt på sig själva istället för att fokusera på hur de andra gör. Det är alltid andningen i fokus och sedan en lång vila som avslutas med meditation och redan nu har vi fått höra från deltagarna vilken skillnad yogapassen gör i deras liv, vilket känns fint, säger Ingela Hansson.

Nu kör Ingela Hansson igång kurser även i Hässleholm i samarbete med NBV och kommer då att hålla till på Föreningsgården Globen.

– Vi har redan nu haft väldigt fin respons och väldigt många som anmält sig till "prova på" tillfället. Det känns bra så nu kör vi vidare även i Hässleholm.

Publicerad 13 February 2019 09:36