Mohammed Ali, Samir Masharawi och Laith Moussa öppnade den 1 mars upp Multioutlet Hästveda och hoppas på att få möjligheten att utöka butiken i framtiden.

Mohammed Ali, Samir Masharawi och Laith Moussa öppnade den 1 mars upp Multioutlet Hästveda och hoppas på att få möjligheten att utöka butiken i framtiden. Foto: Paola Nordgren

Köpfest: De satsar på ett skånskt Ullared

Hästveda har fått en multioutlet med fokus på billiga priser och varor med kvalitet

HÄSTVEDA

. Samir Masharawi, Mohammed Ali och Laith Moussa har precis slagit upp portarna till Multioutlet Hästveda. Siktet är inställt på att bygga upp ett skånskt Ullared.

– Man måste börja någonstans och vi börjar i ICA,s gamla lokaler i Hästveda och om det går som vi hoppas och vill så kommer vi att utveckla efter hand. Vi sneglar redan på andra lokaler som skulle kunna passa oss att växa i, berättar Laith Moussa.

I butiken idag har de 1200 kvadratmeter där de erbjuder allt från diskmedel till kläder, kaffemaskiner och leksaker och Samir Masharawi, Mohammed Ali och Laith Moussa har många idéer de nu hoppas få möjligheten att förverkliga.

– Vi vill vara en butik som har allt men som ändå har ett eget koncept. Vi har fokus på att det vi säljer ska vara av bra kvalitet samtidigt som det är billigt. Vi har precis lagt fram ett stort parti jeans för 20 kronor paret, det hittar man inte på så många andra ställen.

De köper in restpartier och konkurslager som de hittar och åker alltid själva och tittar på produkterna innan de köper in något.

– Vi vill veta vad det är vi köper in och testar allt vi tar in. Ibland får vi in grejer som har en söndrig kartong, som fungerar utmärkt men som inte går att sälja i en annan butik. Då köper vi in det och sänker priset.

Och de är överens om att det är skönt att nu vara igång med butiken som också väckt liv i byns gamla butik som stått tom i många år.

– De som startade Ullared en gång i tiden startade också i liten skala och sedan har det bara växt. Nu är vi igång och får vi bra respons kan vi också växa, säger Mohammed Ali.

Han har tidigare drivit butiken Bagdad Livs på Näsby i Kristianstad och jobbade i många år på Ericsson. Precis som Mohammed Ali så bor även Laith Moussa i Kristianstad och har bland annat jobbat på Absolut i Åhus. Nu jobbar han både som tolk och rådgivare vid sidan om butikssatsningen i Hästveda.

– När vi letade lokal för butiken så tittade vi både i Kristianstad och Hässleholm men valet föll till slut på Hästveda där Samir också bor och vi ser som sagt möjligheten att växa här, säger Laith Moussa.

Varje lördag kommer man också att hålla en auktion, där tio lådor med varor från butiken auktioneras ut.

– Vi kommer att fylla lådorna med grejer från affären som man sedan får buda på. Hästveda är en liten by men vi ser detta som ett bra sätt att få ut kunderna och inte bara som ett sätt för att kom och köp utan kom hit och ha roligt också. Vi är här för kundernas skull, säger Samir Masharawi.

Publicerad 07 March 2019 07:00