Sandra Redlaff gör rollen som Blanka i säsong två av serien, Innan vi dör som har premiär i oktober 2019.

Sandra Redlaff gör rollen som Blanka i säsong två av serien, Innan vi dör som har premiär i oktober 2019. Foto: Sean Mclatchie Lewthwaite

Redlaff redo för ny säsong av succéserien Innan vi dör: "Kändes självklart"

I sommar väntar dessutom musikteater på hemmaplan

KRISTIANSTAD/STOCKHOLM.

I slutet av första säsongen av tv-serien Innan vi dör, tar rollkaraktären Blanka en allt större plats i dramat. Skådespelerskan från Kristianstad, Sandra Redlaff vill dock inte avslöja om det är så att Blanka faktiskt får en väldigt betydande roll i handlingen när säsong två som spelas in just nu, drar igång i höst.

– Nej, det får man se. Jag vill inte avslöja för mycket. Men att hon är med är i alla fall säkert, säger Sandra Redlaff.

Lagom till inspelningarna drog igång i höstas flyttade hon också till Stockholm för att vara närmare arbetet. När det väl är inspelningsdag är det ofta långa dagar och att hoppa på en säsong till av den kritikerrosade serien om den undre världens maktspel och starka familjeband kändes självklart tillsammans med skådespelare som Adam Pålsson och Marie Richardson.

– Ja, jag verkligen älskar detta, så en säsong till kändes absolut självklart. Det är en spännande roll och även om jag och Blanka inte är särskilt lika så finns det ändå likheter som gör att jag kan relatera till rollen och när man gör film är ingen dag den andra lik, vilket gör att jag trivs väldigt bra. Och det är otroligt häftigt att få vara med i en produktion där alla jobbar hårt för att nå samma mål och nå ett bra slutresultat. Ingen dag är heller den andra lik och det skiljer ganska mycket från att spela teater. Här byter vi plats, fotografer och medspelare från gång till gång och det är kul att få vara en del av en så stor apparat.

Säsong ett visades på tv redan 2017 och blev då också en publiksuccé med över en miljon tittare men publiken har fått vänta på uppföljningen och svar på de lösa trådarna som avslutade första säsongen. Något som dock passat Sandra Redlaff utmärkt.

– Ja, jag har hunnit bli mamma men också hunnit göra några andra roller både på film och teater i Göteborg och i somras blev det lite teater hemma i Kristianstad, så det här mellanrummet har verkligen passat mig bra. Men när vi drog igång i höstas igen hade jag verkligen längtat. Och att då också flytta upp till Stockholm var verkligen perfekt tajming. Samtidigt känns Kristianstad alltid hemma och det är där jag har min familj. Så att jag får göra musikteater på Spelplats Vinbäcken i Viby i sommar igen känns väldigt roligt. Jag älskar att göra film och vill gärna göra mer sådant i framtiden men jag tycker det är lika roligt att stå på scen och det är ju också där jag började min karriär en gång i tiden, på teaterscenen.

I april avslutas också inspelningarna av Innan vi dör vilket gör det möjligt för Sandra Redlaff att även i sommar vara med i Spelplats Vinbäckens teatermusikal, Det våras för revisorn. En fri tolkning av Nikolaj Gogol.

En föreställning som precis som i fjol innehåller en hel del humor, sång och musik men som också tar upp ständigt aktuella ämne som moral och girighet. Vinbäckens fria tolkning har dessutom gett kvinnorollerna större utrymme i handlingens intriger för att öka intresset och djupet ytterligare.

– Det är en viss kontrast till filmandet, absolut. Men det är ett professionellt gäng jag jobbar med även här och en seriös uppsättning. Dessutom blir vi samma järngäng som i fjol och att få sjunga och agera på scen inför Kristianstadspubliken en sommar till känns fantastiskt.

Publicerad 10 March 2019 00:00