Efter fem år är ärendet nu avslutat. Och Skånetrafiken får betala 20 miljoner till Samres enligt domslutet.

Efter fem år är ärendet nu avslutat. Och Skånetrafiken får betala 20 miljoner till Samres enligt domslutet. Foto: Mostphotos

Dyr historia för Skånetrafiken – tvingas betala 20 miljoner till Samres

"Det är bra att processen får sitt slut för alla parter"

Av
Paola Nordgren

HÄSSLEHOLM. Ärendet har dragit ut på tiden i fem år. Men nu är det klart att Skånetrafiken ska betala 20 miljoner kronor i ersättning till Samres, enligt en förlikning, det rapporterar Kristianstadsbladet.

– Vi konstaterar av hovrättens dom att vi gjort fel i upphandlingen 2012 och tar vårt ansvar nu i enlighet med den. Det är bra att processen får sitt slut för alla parter. Samtidigt tycker vi att det är mycket tråkigt att medel som skulle kunna gjort nytta nu istället tvingas betalas ut som ersättning för ett jobb som aldrig utfördes, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken till tidningen.

Turerna mellan de båda bolagen har handlat om att den beställningsmottagning för serviceresor som Skånetrafiken haft inte nått Samres så som varit överenskommet i avtalet.

Region Skåne har en försäkring där självrisken ligger på en miljon kronor för skadestånd upp till tio miljoner. Vilket innebär att de 20 miljoner som Skånetrafiken ska betala nu landar på 11 miljoner och kommer inte att läggas på årets budget.

Publicerad 11 March 2019 09:31