Våren i Bjärnum firas alltid med vårshow. Mellan den 16-31 mars kör man totalt sju föreställningar.

Våren i Bjärnum firas alltid med vårshow. Mellan den 16-31 mars kör man totalt sju föreställningar. Foto: Privat

Musikaliskt potpurri blir vårens show i Bjärnum

Kommer framföra nummer från fyra olika musikaler

BJÄRNUM.

Bjärnums musikteaterskola är i full gång med vårens show och en av årets medverkande är Gustav Johansson från Örebro som laddar för rollen som Drew i musikalen Rock of Ages.

– Det är skönt att äntligen vara igång och få visa upp vad vid kämpat med ett bra tag nu.

Premiären väntar den 16 mars och sedan kör man sju föreställningar fram till och med den 31 mars. Årets fyra musikaler som man byggt showen runt är Hairspray Bad girls, The gratest showman, och Rock of ages. Ur dessa kommer man nu de närmaste veckorna att bjuda på kortversioner, med både musik, dans och dialog.

– Lärarna presenterade de fyra valen för några veckor sedan och vi är verkligen nöjda med valen. Det var varit fem intensiva veckor nu inför premiären men vi är väldigt taggade att få gå upp på scen. Höstens show var dessutom mer pop- och rockinriktad så att nu får testa på musikalgenren känns väldigt roligt. Alla kommer dessutom att bjuda på varsitt solo och har också fått varsin större roll att jobba med, vilket har varit väldigt bra, säger Gustav Johansson.

Har har till skillnad från många av de andra eleverna på skolan tidigare inte gått något estetisk linje på gymnasiet, utan valde då att läsa teknik. Men musikintresset fick honom att söka till Bjärnum och han insåg också ganska snabbt att det är på scen han vill stå i framtiden.

–Jag trivs verkligen på skolan och vi är en väldigt tight klass. Det är dessutom en bra och bred utbildning som inte bara fokuserar på musikal utan också på hur man beter sig på scen, hur man gör en audition bland annat.

Publicerad 11 March 2019 10:56