Produkter att tillverka flera kilo amfetamin hittades vid ett tillslag i en gammal villa utanför Hässleholm.

Produkter att tillverka flera kilo amfetamin hittades vid ett tillslag i en gammal villa utanför Hässleholm. Foto: Ritzau Scanpix

Polisen sprängde knarkfabrik – fyra häktade

Polis slog till mot huset efter tips

HÄSSLEHOLM.

När polisen slog till mot ett hus utan för Hässleholm hittade man narkotika för minst en halv miljon kronor. Dessutom var människorna som befann sig i huset i full gång med tillverkning. Polisen utgår från att det är amfetamin som tillverkats i huset.

– Ja, vi utgår från det. Analysen av fynden är inte färdig ännu men utifrån de saker vi hittat så är det troligt, säger lokalpolisområdeschef i Hässleholm Pär Cederholm.

Det var efter ett tips bara några dagar innan som polisen åkte ut till huset och väl där stärktes misstankarna och man beslutade sig för att gå in.

– De människorna som befann sig i huset var mitt uppe i tillverkningen när vi gick in och samtliga fyra personer är nu anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott.

Samtliga fyra häktades under tisdagen mot sitt nekande.

Enligt polisen är samtliga misstänkta utländska medborgare mellan 20-30 år. En av dessa, en kvinna i 20-årsåldern står skriven på huset, en är skriven i Malmö och två i Helsingborg.

Att göra tillslag som detta är enligt Pär Cederholm relativt ovanligt i Sverige då mycket av amfetamin tillverkningen sker utomlands.

– Det är inte helt vanligt den här typen av tillverkning. Men där de gripna kommer ifrån är det betydligt vanligare.

Huset är för närvarande avspärrat av polis för vidare undersökningar och analyser.

Publicerad 12 March 2019 00:00