European Union flags in front of the blurred European Parliament in Brussels, Belgium

European Union flags in front of the blurred European Parliament in Brussels, Belgium Foto: artjazz - stock.adobe.com

Europaforum Hässleholm lanserar årets program

Programmet kommer att fyllas på efter hand

HÄSSLEHOLM

. När årets Europaforum äger rum den 7-9 maj i Hässleholm kommer man ha extra fokus på det kommande Europaparlamentsvalet den 26 maj, och i samband med detta också lyfta frågor som klimat, säkerhet, försvar och hälsa.

Årets program som nu presenterats kommer också att uppdateras löpande fram till evenemanget. Men den 7 maj får besökarna bland annat lyssna på Magnus Ranstorp, terrorforskare på Försvarshögskolan samma dag kommer också de svenska partiernas toppkandidater till Europaparlamentet för att debattera aktuella europeiska frågor.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera detta program för Europaforum 2019. Programmet kommer att uppdateras löpande, men det är redan nu många spännande talare som kommer att delta. Vi hoppas att Hässleholms invånare kommer att uppskatta de seminarier och debatter som är planerade, säger Freja Hagsund, projektledare för Europaforum Hässleholm i ett pressmeddelande.

Den 8 maj får besökarna sedan bland annat möta Otto Cars från ReAct Network och Andrea Ammon, direktör för EU:s smittskyddsmyndighet (ECDC) som kommer att diskutera vilket hot antibiotikaresistens utgör för Europa och Sverige. Sista dagen den 9 maj inleds med valdebatter mellan partiernas unga kandidater till Europaparlamentet samt ett panelsamtal om betydelsen att rösta.

– Europaforum Hässleholm är ett unikt tillfälle att utifrån det lokala perspektivet samtala och lyssna av frågor kopplade till EU-samarbetet generellt såväl som särskilda aktuella frågor, samt att möjliggöra möten mellan medborgare och beslutsfattare. Arrangemanget är även en viktig del av ambitionen att stärka Hässleholm som en mötesplats, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Publicerad 15 March 2019 00:00