Hässleholms tingsrätt.

Hässleholms tingsrätt. Foto. Wikicommons

Glassplitter från flasköverfall förstörde öga

Man riskerar bli helt blind

HÄSSLEHOLM.

När 25-åringen slog en flaska i huvudet på en antagonist lossnade en flisa och träffade ögat på en förbipasserande. Ännu ett år efteråt vet man inte om det skadade ögat måste tas bort, eller om något av synen kan räddas.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Den var den 19 augusti som de tre männen var på Harrys i Hässleholm. De känner inte varandra sedan tidigare, men enligt åtalet tog den misstänkta en glasflaska, drog en huva över målsäganden och slog till. Han slog sedan också flera knytnävsslag på målsäganden, som fick en kraftig sårskada och smärta.

Bredvid händelsen stod en annan Hässleholmare och han drabbades betydligt värre. När 25-åringen misstänks ha slagit flaskan i huvudet på målsäganden lossnade en stor flisa. Den gick rakt in i ögat på mannen som stod bredvid och han fördes med ambulans till lasarettet i Kristianstad. När de såg hur allvarlig ögonskadan var, transporterades mannen till Lund, där han opererades under två och en halv timme. Läkarna berättade att risken var överhängande att han skulle bli blind på ögat och att det troligen skulle behöva opereras bort.

Mannen har sedan opererats en gång till, men ännu har synen inte återhämtat sig och det mesta tyder på att han kommer att bli helt blind på det skadade ögat..

När den misstänkte togs in fick han lämna ett alkoholutandningsprov. Det visade sig att han hade 1,8 promille och var så berusad att det var meningslöst att hålla några förhör med honom.

Mannen har varken erkänt eller förnekat, eftersom han inte har några minnen från kvällen. Inom någon vecka börjar rättegången i Hässleholms tingsrätt.

Publicerad 22 March 2019 11:15