Annica Stålbrand öppnar den 30 mars upp egen tatueringsstudio i Vinslöv.

Annica Stålbrand öppnar den 30 mars upp egen tatueringsstudio i Vinslöv. Foto: Paola Nordgren

Byns första tatueringsstudio nu på plats i Vinslöv

Fullbokad en månad framåt redan innan premiären

VINSLÖV.

Kärleken tog henne till Vinslöv och den 30 mars öppnar hon upp sin egen tatueringsstudio mitt emot järnvägsstationen. Vilket också blir Vinslövs första tatueringsstudio någonsin enligt Annica Stålbrand.

– Ja, nu hade jag faktiskt tänkt att jag skulle stanna här och att jag faktiskt är först med att öppna en studio i Vinslöv är bara en bonus, säger Annica Stålbrand.

Behovet ser dock ut att ha funnits. Redan innan hon öppnat upp så är första månaden i princip fullbokad.

–Folk hejjar på en i affären och jag har fått ett väldigt fint mottagande och responsen har varit större än vad jag någonsin kunnat ana, vilket känns fantastiskt roligt.

Redan 2015 öppnade hon dock upp sin första egna tatueringsstudio, då i Tyringe. Tanken var sedan att hyra in sig hos en studio i Hässleholm men efter ett tag kände hon att hon trivdes bäst med att vara sin egen. Därför förverkligar hon nu drömmen på nytt och fortsätter i egen regi med Akkas tattoo i Vinslöv.

Hennes intresse för tatueringar började tidigt, redan då hennes syskon kom hem med sina första tatueringar. Hon har alltid tyckt om att måla och den kreativa sidan har genom åren fått ta allt mer plats. Hon började tatuera på skinn och övade hemma under många år. Hon påbörjade lärarutbildningen men kände ganska snabbt att det inte var lärare hon ville bli utan tatuerare.

– Jag saknade att få vara kreativ och tänkte att jag måste våga chansa. Så 2012 började jag tatuera och de första åren blev en läroperiod absolut men de jag tatuerade blev nöjda och idag är jag tacksam att de vågade ge mig chansen.

Sedan dess har Annica Stålbrand varit med på en rad mässor och fick i fjol pris för sina färgtatueringar då hon kom på en tredje plats i tävlingen Best color tattoo 2018. Inom kort väntar också mässan 50 shades of Ink i Helsingborg, där de 100 bästa tatuerarna i Europa bjudits in att delta.

– Det är fantastiskt roligt att jag börjat bli ett namn i de här kretsarna. Och just mun till mun-metoden är också den bästa reklamen en tatuerare kan få. Har du en nöjd kund som berättar det så kommer hans eller hennes vänner också. Att man dessutom ser allt fler tjejer i branschen är också roligt. Även om det kan vara slitigt för rygg och nacke emellanåt så väger det positiva med yrket upp det. Branschen jobbar också just nu för att införa gesällprov som ett krav för att få jobba som tatuerare vilket bara är positivt och höjer branschen men också innebär en kvalitetsstämpel på oss som utövar yrket.

Publicerad 24 March 2019 00:00