Ett spårfel i Tjörnarp leder till att tågen drabbas av mindre förseningar på sträckan Hässleholm-Malmö fram till tisdag eftermiddag.

Ett spårfel i Tjörnarp leder till att tågen drabbas av mindre förseningar på sträckan Hässleholm-Malmö fram till tisdag eftermiddag. Foto: Mostphotos.com

Fredagens spårfel leder till försenade tåg

Skånetrafiken: "De flesta tågen blir mellan fem till tio minuter försenade"

SKÅNE.

I fredags drabbades sträckan Hässleholm till Malmö av ett spårfel. Under helgen har tekniker arbetat med att laga felet. Fortfarande har felet inte lyckats lagas vilket leder till lite längre tågresande för de som åker på sträckan. Tågtrafiken ska enligt Trafikverket rulla som vanligt igen vid 16-tiden under tisdagen.

Av
Andreas Holm

– Det har varit en sättning i spåret vilket gjort att hastigheten fått sänkas till 40 kilometer i timmen. Vi har haft tekniker på plats som lyckats reparera felet i ena riktningen men det kommer fortsatt vara nedsatt hastighet till 70 km/h i södergående riktning fram till i morgon, säger Sara Lindström, pressinformatör på Trafikverket.

Det var under fredagen den 22 mars som spårfelet mellan Höör och Tjörnarp upptäcktes. Det ledde till förseningar i tågtrafiken som följt med under helgen och inledningen på veckan. Det handlar inte om något stopp i trafiken utan tågen tvingas köra saktare på en kortare sträcka mellan Hässleholm mot Malmö.

– De flesta tågen blir mellan fem till tio minuter försenade på grund av detta. Vi beklagar detta men lyckligtvis blir det inga stopp utan endast mindre förseningar, säger Theresia Swanholm, kommunikatör på Skånetrafiken.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Tjörnarp, Höör, Hässleholm, Eslöv, Stehag, Stångby, Sösdala, Örtofta, Lund.

Publicerad 25 March 2019 13:36