En tidsresa från år 3000 och bakåt väntar på årets isshow i Tyringe.

En tidsresa från år 3000 och bakåt väntar på årets isshow i Tyringe. Foto: Privat

En resa genom tiden under årets isshow i Tyringe

"Detta är verkligen höjdpunkten på året"

TYRINGE

. I snart tio månader har Rose Cathy, huvudtränare i Tyringe Konståkningssällskap förberett för den årliga isshowen som i år har temat, En tidsresa.

Den 26-28 april är det dags för totalt sex shower och konståkningsällskapet tar då med publiken på en resa från år 3000 tillbaka till "the big bang".

– Resan börjar då ett gäng ungdomar besöker ett laboratorium och lyckas trycka på en knapp som sitter på en tidsmaskin. Sedan får vi följa med genom en bland annat en era av rock n roll, genom vikingatiden och gladiatorer till cowboy-eran.

Föreställningen har planerats i månader och är också höjdpunkten för klubben, då publiktrycket för att se föreställningen är högt.

– Jag började skissa på föreställningen för tio månader sedan och planera för dräkter och musik. Men det var först i januari vi började sätta ihop numren. Men det är verkligen värt allt jobb och barnen ser det som höjdpunkten på året och älskar verkligen detta.

Totalt väntas över hundra barn och ungdomar i åldrarna två till arton år på isen under den en och en halv timmes långa showen.

– Det kommer att bli en väldigt rolig show och mycket musik och förhoppningsvis en fullsatt ishall, säger Rose Cathy.

Publicerad 26 March 2019 00:00