Hässleholms kommun arbetar nu för att hitta en ny lokal för att kunna öppna härbärget igen så fort som möjligt.

Hässleholms kommun arbetar nu för att hitta en ny lokal för att kunna öppna härbärget igen så fort som möjligt. Foto: Srdjan - stock.adobe.com

Dåliga lokaler stänger härbärge: "Gör vad vi kan för att lösa situationen"

Ser över tillfälliga alternativ

HÄSSLEHOLM.

Hässleholms kommun har just nu inget natthärbärge att erbjuda de hemlösa i kommunen, detta sedan man tvingats stänga Nattjouren då lokalerna belagts med förbud att användas.

Av
Paola Nordgren

Som det ser ut nu är lägenheten på Stobygatan när Nattjouren tidigare huserat inte godkänd för verksamhet längre enligt Räddningstjänsten.

Thed Carlsson nytillträdd verksamhetschef för Verksamhetsområde Vuxna på Socialförvaltningen i Hässleholm informerade de drabbade redan innan helgen men tog beslutet att hålla öppet Nattjouren även under helgen för att de drabbade skulle hinna se över sitt nätverk för en tillfällig sovplats.

– Det är självklart att det var en del oroliga röster efter beslutet och vi gör vad vi kan för att lösa situationen för dessa människor. Vi har uppmanat alla att se över att prata med sitt nätverk om en tillfällig sovplats och och vi kommer att se över de drabbades situationer för att se hur vi tillfälligt kan lösa situationen i väntan på en ny lokal för Nattjouren, säger Thed Carlsson.

Man har den senaste tiden tittat efter en ny lokal men har inte hunnit få något färdigt. En av de lokaler man tittat närmare på är bland annat den gamla lokförarövernattningsbostaden bakom Netto som stått tom i många år.

– Vi har fått besked om att den lokalen skulle kunna stå klar för Nattjouren i september och det är möjligt att vi kommer att ordna en tillfällig lokal fram tills dess. Så vi har några alternativ som vi arbetar med just nu och hade jag fått bestämma hade vi inte haft något sådant här uppehåll men det finns regler som är förknippade med en sådan här verksamhet och nu är det som det är tyvärr, berättar Thed Carlsson.

Publicerad 09 April 2019 00:00