Villapriserna i Hässleholms kommun sjunker, precis som priserna på fritidshus.

Villapriserna i Hässleholms kommun sjunker, precis som priserna på fritidshus. Foto: Paola Nordgren

Stor prisnedgång på villor i Hässleholm

Även priserna på fritidshus sjunker

HÄSSLEHOLM

. Mellan februari och april i år sjönk villapriserna i Hässleholm med tio procent. Det visar den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik. Vilket kan vara en betydande nergång för både köpare och säljare då priserna det gångna året annars stått relativt stilla

Av
Paola Nordgren

Om man ser till hela Skåne har priserna dock ökat två procent och därför är nergången i Hässleholm än mer uppseendeväckande.

I Hässleholm såldes det sammanlagt 98 villor under dessa månader och genomsnittspriset för dessa villor var mellan februari och april 1,6 miljoner. Vilket dock är 13 fler husförsäljningar i år jämfört med i fjol under samma period.

Det som dock ökat i pris i Hässleholms kommun är bostadsrätterna som visar en uppgång på två procent. Totalt såldes det 65 bostadsrätter i Hässleholms kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 900 000 kronor.

Även när det gäller fritidshus har priserna sjunkit i Hässleholms kommun. Statistiken visar att priserna sjunkit med hela 14 procent jämfört med för ett år sedan, detta trots att priserna för fritidshus i övriga Skåne ökat.

Publicerad 10 May 2019 00:00