Jennie Abrahamsson gästar årets Torsjö Live.

Jennie Abrahamsson gästar årets Torsjö Live. Foto: Pressbild

Jennie Abrahamson och Hildur Höglind bidrar till musikbredd på årets Torsjö Live

Stämningsfullt bidrag från sångerskorna

Av
Paola Nordgren

TORSJÖ. Nu utökar man antalet spelningar på Torsjö Live med ytterligare två bokningar. Sångerskorna Jennie Abrahamson och Hildur Höglind är nästa två artister klara för årets festival.

Med snart 30 år i branschen har Jennie Abrahamson hunnit med att vara en del av band som Paddington, Yukon AK och Heed. Redan 2007 blev det dock en solokarriär och sedan dess är det där hon fortsatt och också bjudit lyssnarna på ett unikt sound.

Det senaste albumet Reverseries släpptes i början av 2017 och gav sångerskan en P3-guldnominering som Året Pop. Sedan dess har Jennie Abrahamson bland annat varit på turné i Europa, spelat med den brittiske sångaren Peter Gabriel och varit delaktig med Hans Ek orkestersatsning Bowie in Berlin.

På Torsjö Live välkomnar kommer hon att bjuda på ett avskalat och intimt framträdande där musik varvas med personliga berättelser och anekdoter från livet allt framfört på Torsjö Lives trädgårdsscen, Torsjö Talk.

Hildur Höglind är sångerskan som fått en lysande start på sin karriär. Med flera fina utmärkelser i bagaget som Stimstipendiet, Blekinges kulturpris samt första plats i P4-nästas regionfina. för sin originella och känslofyllda musik väntar nu EP-släpp, musiktävling i New York och sist – men definitivt inte minst – flera pop-up-framträdanden på Torsjö Live den 29 juni där hon förutom att stå på scen också kommer att dyka upp bland besökarna.

Publicerad 13 May 2019 00:00