Med en enkel scanning får kunden upp direkt vad varan innehåller.

Med en enkel scanning får kunden upp direkt vad varan innehåller. Foto: Pressbild

Matapp hjälper till att förstå innehållsförteckningen

Förenklar för den som vill undvika visst innehåll

APP.

De senaste två åren har Johan Björklund jobbat med att förverkliga en app som hjälper människor att välja rätt mat enligt de allergier och matteorier de försöker följa. Nu har appen blivit verklighet och har redan hunnit få positiv respons.

Av
Paola Nordgren

– Det var egentligen när jag själv kände att jag saknade en app som den här som jag började jobba med att förverkliga appen "eatersmap". Jag tyckte ibland det var svårt att utläsa den rätta innehållsförteckningen och veta vad alla E-ämne och förteckningar betydde. Med hjälp av appen kan jag välja vad jag vill äta och sedan scanna varan så kommer en komplett innehållsförteckning upp, förklarar Johan Björklund.

Foto: Pressbild

Appen översätter med andra ord de förklaringar som står i innehållsförteckningen och förenklar kundernas koll på vad de stoppar i sig. Johan Björklund poängterar också att allt fler också vill vara medvetna om vilka tillsatser man stoppar i sig och att den här funktionen nu underlättar handlingen för dessa.

Johan Björklund har precis skapat appen eatersmap som underlättar för den som vill ha en tydlig innehållsförteckning direkt i telefonen.

Johan Björklund har precis skapat appen eatersmap som underlättar för den som vill ha en tydlig innehållsförteckning direkt i telefonen. Foto: Privat

– Jag vet till exempel att det är många som undviker mat med citronsyra i. Vilket jag själv också gör. Vill man undvika detta så trycker man bara in det i appen och så registrerar den om det finns citronsyra i varan du scannat. Detta är också den första appen i världen som kan avgöra om en produkt innehåller citronsyra och det är just där som många också varit positiva till appen.

Just nu finns "eatersmap" bara tillgänglig för Iphone men inom några månader kommer den att släppas även för android.

Publicerad 25 May 2019 00:00