Torgny Pålsson, platschef på Renta tror på Hässleholm då det byggs mycket i området.

Torgny Pålsson, platschef på Renta tror på Hässleholm då det byggs mycket i området. Foto: Lokaltidningen

Renta öppnar upp i Hässleholm

HÄSSLEHOLM.

Hässleholm var näst på tur för Renta att öppna upp i och den 3 juni invigde man verksamheten som blir den 32;e depån i Sverige.

Bara det senaste året har företaget växt så det knakar i Sverige. Det finska företaget grundandes 2016 och etablerade sig i Sverige 2018. Sedan dess har man växt otroligt snabbt och nu har man valt att även etablera sig i Hässleholm för att även i nordöstra Skåne kunna hyra ut byggmaskiner till både privatpersoner och företag.

– Att det blev Hässleholm föll sig naturligt. Vi är starka på hela västkusten men saknade något på östra sidan. Därför passade Hässleholm bra, berättar Torgny Pålsson, platschef i Hässleholm.

Han var själv med och startade upp uthyrningsfirman Lyft och byggmaskiner i Kristianstad för drygt 20 år sedan och har de senaste 12 åren jobbat som projektledare på Jinert. Men nu går han in som platschef på Renta i Hässleholm med fem anställda.

– Jag ser stor potential i Hässleholm. Det byggs mycket och det kommer att byggas mycket framöver. Även längs med väg 21 där man börjat bygga, tror jag att det kommer att hända mer och min förhoppning är att vi kan utvecklas och även i framtiden anställa fler. Vi har samtidigt ett stort arbetsfält som även sträcker sig bort mot Kristianstad och Åhus.

I dag har man i hela landet runt 300 anställda men i takt med att man växer blir man också fler.

– Jag brukar likna vår bransch vid en fotbollsmatch. Vi är ett nytt lag i serien men det är på plan vi ska visa vem som är bäst. Under invigningen hade vi runt 300 personer på besök, så det finns ett stort intresse, både inom bygg och anläggning men också bland privatpersoner då vi riktar oss till alla.

Publicerad 04 June 2019 08:41