Musikverkstan från Furuboda var på plats i Hässleholm för att spela på Musikens dag.

Musikverkstan från Furuboda var på plats i Hässleholm för att spela på Musikens dag. Foto: Paola Nordgren

Musikens dag firades med konsertpicnic

Flera hjälteband på scen

HÄSSLEHOLM.

När T4 Grundsärskola firade "Musikens dag" så gjorde man det ordentligt. Under dagen höll man en musikpicnic utanför Norrängsskolan med musik av bland annat Helge Änglar och Musikverkstan från Furuboda.

– Detta är första året vi hade en picnic på "Musikens dag" med en stor scen utanför Norrängsskolan. Förhoppningen är dock att det ska bli en tradition, säger Niklas Paulström , musiklärare på skolan.

I fjol gästade Robin Stjernberg skolan och var en del av "Musikens dag" I år hade man bjudit in Helge Änglar från Barbacka i Kristianstad och Musikverkstan från Furuboda som bjöd på varsin konsert.

–Dessutom hade elever från skolan bland annat uppvisning i rullstolsdans, berättar Niklas Paulström.

Han har de senaste åren kämpat för fler scener till de hjälteband som vill in i musikbranschen men också få en chans att stå på scen.

– Jag har varit på och ringt flera festivaler om att boka dessa band. De är positiva men sedan händer det inte mer. Det är svårt för dessa band att nå ut, säger Niklas Paulström.

När årets Eurovision gick av stapeln uppträdde dock ett band med medlemmar som hade downs syndrom på scen. Detta hoppas Niklas Paulström ska ge ringar på vattnet.

– Kanske kan det öppna upp för att fler vågar boka in dessa band som annars kan ha svårt att nå ut. Det var också därför vi under "Musikens dag" satte upp scenen på en offentlig plats, så att den som ville kunde se och höra banden som spelade och ta del av konserten.

Foto: Paola Nordgren

Publicerad 05 June 2019 00:00