Urban Jönsson, evenemangsansvarig hos IFK Hässleholm, ser fram emot det allsvenska genrepet på Österås.

Urban Jönsson, evenemangsansvarig hos IFK Hässleholm, ser fram emot det allsvenska genrepet på Österås. Foto: Lennart Månsson

Helsingborg – Göteborg genrep för allsvenskan på Österås

"Ett bra sätt att göra pr för fotbollen"

HÄSSLEHOLM.

IFK Hässleholm laddar för folkfest när Helsingborgs IF möter IFK Göteborg på Österås torsdagen den 20 juni.

Av
Paola Nordgren

Efter landslagsuppehåll är det nämligen dags att köra igång allsvenskan igen och det gör man med en träningsmatch på bland annat Österås.

– Ja, återstarten av allsvenskan blir direkt efter midsommar och detta blir ett litet genrep inför det. Att vi fick möjligheten att hålla i denna matchen tycker vi är väldigt trevligt. Det är dessutom ett bra sätt för allsvenskan att göra PR för fotbollen, genom att komma ut till lite mindre byar och visa upp sig, säger Lennart Månsson, IFK Hässleholm.

Genrep inför allsvenskan innebär också att båda lagen kommer att dyka upp med sitt bästa lag. Bland annat väntas 17-åringen Benjamin Nygren, som beskrivits som nästa Zlatan att ta plats i Göteborgs laguppställning, och i Helsingborg väntas flera namn som dessutom har anknytning till Hässleholm att gästa Österås den 20 juni.

– Johan "Sheriffen" Persson kommer från Tollarp och har spelat i Hässleholm även Mamoudo Moro är numera i Helsingborg, men räddade kvar IFK i ett kval genom att göra fyra mål. Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung har också sina rötter här i området och spelade en gång i tiden i IFK Hässleholm. Så den här matchen är verkligen ett trevligt inslag på Österås och en upplevelse för våra unga spelare. Dessutom har båda lagen lovat att stanna kvar efter matchen för autografskrivning, berättar Lennart Månsson.

Publicerad 12 June 2019 00:00