Konstformer för alla sinnen väntar under årets festival.

Konstformer för alla sinnen väntar under årets festival. Foto: Torsjö Live

Torsjö Live närmar sig – låter besökarna använda alla sina sinnen

Flera konstformer möts på årets festival

TORSJÖ.

Nu finslipar man på det sista, innan man kan slå upp grindarna till årets upplaga av Torsjö live. En stor del av den svenska artisteliten kommer att vara på plats, samtidigt fokuserar man också på tal och föreläsningar, matupplevelser miljö och konst, allt för att få besökarna att använda alla sina sinnen.

Av
Paola Nordgren

Musiken blir med andra ord inte den enda konstformen under festivalen som äger rum den 28-29 juni. Inför årets festival vill festivalgeneral Mats Gunnarsson lägga extra vikt även vid andra uttryckssätt, så att besökarna får en kreativ upplevelse för alla sinnen, även om det av förståeliga skäl är lätt hänt att det är just musiken som hamnar i fokus. Därför menar Mats Gunnarsson att det viktigt att även annan typ av konst ges utrymme på evenemanget.

– Nu vill vi lyfta fram det visuella konstnärskapet lite extra, berättar han förväntansfullt på festivalens hemsida.

Till sin hjälp har han curator Anders Nilsson, som ser till att det finns en gemensam röd tråd över områdets alla utställningar och konstprojekt.

Två av konstnärerna som finns med på årets festival är Eva Persson och Peter Gruvander, de har till årets festivalalster, skapat på årets tema, Spår av R[oss]t.

– Allt material i våra verk är återvunnet, förklarar Peter Gruvander, som tycker att inriktningen känns läglig eftersom Torsjö Live i år lägger stor vikt vid sin satsning för klimatet.

Även skulptören Lars-Åke Blom från Västra Torup kommer att förgylla festivalen med sina konstverk. Bland annat i form av en tre meter lång kvinna i järn. Keramikern Marie Torstensson kommer även hon att finnas på plats.

Årets artister väntar även de att få gå upp på scen och bjuda på skön konst. Nu är samtliga bokningar också klara och den kompletta spellistan ser ni här nedan.

Dessa artister spelar på årets Torsjö Live 28-29 juni:

Sister Sledge / Dan Hylander & Raj Montana / Molly Sandén / Familjen / Eagle-Eye Cherry / Pernilla Andersson / Staffan Hellstrand / Smith and Thell / Hoffmaestro / Titiyo / Baskery / Nicky William / Renaida / Dotter / Henrik Henriksson / Mattias Olofsson

Publicerad 13 June 2019 00:00