Vinner Henrica Lorentsson så väntar ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Privat
Vinner Henrica Lorentsson så väntar ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Osbys eldsjäl kan vinna pris


OSBY. I maj fick IFK Osby ta emot priset ”Årets förnyare” av Sparbanksstiftelsen 1826 för sitt arbete med nyanlända ungdomar i satsningen ”Världslaget”. Och nu kan det eventuellt vara dags för ännu ett pris.

De nyinstiftade stipendierna ”Guldhanden”, ”Silverhanden” och ”Bronshanden” som stiftelsen Sverige United står bakom och som tillfaller ”Årets Förenare” har nominerat tio stycken eldsjälar och en av dessa är IFK Osbys Henrica Lorentsson.

– Det har varit många nominerade men i höstas valde en jury med kunniga människor slutligen ut de tio finalisterna

och vi känner oss väldigt stolta över att Henrica Lorentsson är en av finalisterna som gör upp om slutsegern och kan vinna priset på galan i mitten av febrauri, säger David B Larsson, verksamhetsansvarig Sverige United.

Arbetet med att integrera nyanlända ut i samhället är något som Henrica Lorentsson brinner för och genom fotbollen har hon fått många unga att lära sig språket och hur landet fungerar.

– Det är fantastisk att bara vara nominerad. Vi försöker att engagera oss på olika sätt och utbildar de nyanlända på många sätt. Det handlar mycket om att skapa ett nätverk för att kunna ta sig ut i samhället. Och hade vi vunnit det här priset hade det varit ett bevis att det vi gör rätt.


Publicerad: 13. januari 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa