Foto: Andreas Sander
Foto: Andreas Sander
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

På gång i veckan


Karlsson på taket

Vad: Karlsson på taket flyger in över Kristianstad. En familjeföreställning fylld av filurerier sång och musik. Hur gick det till när Lillebror träffade Karlsson första gången? Vem är den där Karlsson egentligen, som retar gallfeber på Husbocken, skrämmer livet ur tjuvarna och som mamma och pappa påstår bara är ett påhitt?

Var: Kristianstads teater

När: 23 april klockan 13

En kopp te och teater

Vad: Rremiär för Skillinge Teater Afternoon Tea som kommer att vara återkommande på söndagarna under hela våren. Det blir en äkta Afternoon Tea med småkakor, klassiska trekantssmörgåsar, varma scones och marmelader. Klockan 16 i anslutning till detta tillfälle gör Maria Heijbel från Österlen berättarföreställning Kronbruden.

Var: Skillinge teater

När: 23 april klockan 14-17

Det våras för korna

Vad: Kosläppet på Nils Holgerssongymnasiet har blivit en tradition och drar en publik på 10 000 åskådare. Mängder av aktiviteter planeras i anslutning till evenemanget. Bland annat blir det möjlighet att klappa snälla kor, rida på den mekaniska tjuren och provkörning av traktor. Tävla och se lediga tomter i kommunens tält. I år kombinerar skolan öppet hus med kosläpp.

Var: Nils Holgerssongymnasiet, Skurup

När: 22 april klockan 10-17

Upptäck havslivet

Vad: Kom och leta småkryp i vattnet vid naturums nya håvningsbrygga. Håvningssugna barn håvar i vuxens sällskap och det finns flytväst att låna.

Var: Naturum Vattenriket, Kristianstad

När: 23 april klockan 14

Kvinnliga jägare

Vad: 15 kvinnliga jägare av fotograf Pia Larsson. Fotoprojektet Jägarinnor. ett försök att visa flera sidor av kvinnliga jägare - en lek med kontraster, likheter och motsatser.

Var: Sjöbo konsthall

När: 18 april-26 maj

Musikalisk revolution

Vad: ”Egocentriskt nog är det jag som är den röda tråden. Här har ni mig och min klarinettistiska själ i ett nötskal.” Så beskriver klarinettisten Emil Jonason detta konsertprogram där vi får följa med i hans musikaliska (r)evolution. Han berättar vidare hur en slank och svängig Gershwin följs av en bitterljuv dans från Argentinas nattliv.

Var: Kulturkvarteret, Kristianstad

När: 22 april klockan 19

Monolog i tre akter

Vad: Dödsängel - pjäsen skildrar vårt förhållande till ondska, kärlek och hämnd. Med tät spänning vecklas en släkthistoria ut och hemligheter kommer upp till ytan.

Var: Kristianstads teater

När: 20 april klockan 19

Jazz i Hässleholm

Vad: Ida Sand föddes i Stockholm 1977 i en musikalisk familj. hon har uppträtt tillsammans med bland andra Carola, Bo Sundström, Jerry Williams, Christian Walz, Lisa Nilsson och Orup. 2005 inledde hon ett samarbete med Nisse Landgren och har sedan dess varit en del av jazz- och bluesscenen i både Tyskland och Sverige.

Var: Hässleholm kulturhus

När: 18 april klockan 19.30

Familjelördag

Vad: Familjelördag med bland annat Jazzkattsväng (klockan 14). Svängigt musikkalas med Swing Tarturo. Ssteppdans och mycket mer uttryckt med sång, gitarr, basfiol, stora och små tromboner.

Var: Kulturkvarteret, Kristianstad

När: 22 april klockan 09.30-15


Publicerad: 15. april 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa