Vittsjö GIK överklagar – skyndar på läktarbygge

"Självklart ska vi spela våra matcher hemma på Vittsjö IP"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Vittsjö GIK överklagar Svenska Fotbollförbundets beslut om att underkänna lagets hemmaplan Vittsjö IP. Klubben räknar med att man har de 160 sittplatser som saknats på plats när Damallsvenskan drar igång.
I tisdags fick Vittsjö det tunga beskedet att Svenska Fotbollförbundet inte ger klubben dispens och att man därmed inte får spela sina hemmamatcher i Damallsvenskan på Vittsjö IP. Ett hårt slag mot klubben som har begränsad ekonomi och man kunde inte utesluta att beslutet skulle kunna tvinga klubben att lämna sin allsvenska plats.
Tränare Thomas Mårtensson hade dock inte gett upp hoppet när Lokaltidningen pratade med honom strax efter beskedet:
– Sista ordet är inte sagt. Det löser folket i Vittsjö. De har varit med när det har blåst mer än så här. Byborna i Vittsjö är starka, sade tränaren som nu kanske får rätt.
Vittsjö kommer nämligen överklaga beslutet och har en plan för att lösa de 160 sittplatserna som saknas.
”Vi går nu in i vår sjätte säsong i en av världens bästa ligor – Damallsvenskan och självklart ska vi spela våra matcher hemma på Vittsjö IP i år också. Föreningsstyrelsen och Damsektionens styrelse samlades ikväll för att komma överens om arbetsgången och de springande punkter som måste lösas innan vi skickar in vår överklagan till Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté som ska vara inne senast 27 februari.
Det redan pågående arbetet gällande läktarbygget får helt enkelt skyndas på och vår avsikt är att ha en läktare på plats vid säsongsstart 2017, vare sig det är av mobil sort eller en fast sådan”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Publicerad 16 February 2017 10:54

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag