Polisrapport:

Skåne län fredag 26 februari

Här följer ett urval av dygnetshändelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysningar om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

01:00 Malmö. Två kvinnor kan gripas efter fullbordat bilinbrott på Båstadsgatan.
01:30 Lomma. Vid en fest på Nybovägen misshandlas en kvinna. Kvinnan blöder kraftigt och förs med ambulans till sjukhuset. Efter en stunds spaning kan en man i 19-års åldern gripas.
06:10 Mycket lugn natt i Skåne.
06:13 Ystad. En personbil stoppas av en polispatrull på E65:an varpå föraren i personbilen medtas misstänkt för rattfylleri.
06:54 Sösdala, Hässleholm. Ett inbrott konstateras i en matbutik på Storgatan där någon slagit sönder en fönsterruta för att ta sig in. Inledningsvis oklart vad som stulits.
07:29 Eslöv. Ett inbrott upptäcks på ett företag vid Per Håkanssons väg. Inledningsvis oklart vad som stulits.
07:56 Malmö. En singelolycka inträffar på Yttre Ringvägen vid trafikplats Lockarp i riktning mot Köpenhamn där en personbil voltar. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Olyckan medför trafikstörningar som beräknas pågå fram till klockan tio. Uppdatering. Föraren som var ensam i bilen uppges inte vara fysiskt skadad.
08:15 Malmö. Ett inbrott konstateras i en föreningslokal på Almbacksgatan.
09:31 Helsingborg. En man skadar sitt huvud i en matbutik på Långebergavägen. Polisen hanterar initialt ärendet som en arbetsplatsolycka.
10:49 Malmö. En trafikolycka inträffar på Fågelbacksgatan där en bilist kolliderar med en cyklist. Inledningsvis oklart skadeläge på cyklisten. Uppdatering. Cyklisten uppges ha ont i revbenen.
11:52 Trelleborg. Ett inbrottsförsök konstateras i en villa på Krokvägen.
12:35 Klippan. En bilist stoppas av en polispatrull på väg 13 mellan Klippan och Ljungbyhed varpå bilisten medtas misstänkt för rattfylleri.
13:39 Knislinge, Östra Göinge. Uppgifter kommer in om en bilbrand i höjd med golfbanan. Enligt uppgift har branden uppstått under färd.
13:48 Eslöv. En bilist kontrolleras på väg 113 mellan Bosarp och Öslöv varpå föraren i bilen medtas misstänkt för rattfylleri.
14:09 Kristianstad. Ett inbrott konstateras i en kyrka vid Västra Storgatan där någon stulit ett okänt antal mikrofoner.
14:19 Helsingborg. En man rycker till sig en mobiltelefon från en butik på Kullagatan. Mannen försvinner därefter springande i riktning mot Järnvägsgatan.
15:07 Kristianstad. Andrahandsuppgifter inkommer om att en livsmedelbutik på Västra Storgatan blivit utsatt för ett rån. Övriga omständigheter är inledningsvis okända. Polispatruller skickas till platsen för kontroll. Uppdatering: Det visar sig snart att två gärningsmän varit aktiva. En av dem uppges ha varit beväpnade med en kniv och den andre med ett pistolliknande föremål. Gärningsmännen lämnar sedan platsen springande och det är inledningsvis okänt om någonting tillgripits. Inga personer uppges vara skadade. Uppdatering: Tillgrepp av en mindre summa kontanter konstateras.
15:48 Malmö. Trafikolycka inträffar på Nobelvägen i höjd med Trelleborgsgatan där en personbil kör in i en annan personbil bakifrån.
16:14 Tomelilla. Trafikolycka inträffar på väg 19 i höjd med Tryde där en personbil kör in i sidan på en annan personbil. En person uppges vara lindrigt skadad och eventuellt förs denna person med ambulans till sjukhus.
16:45 Helsingborg. Inbrott konstateras i en lägenhet på Elinebergsplatsen där någon brutit upp lägenhetsdörren och tagit sig in. Ett granne uppger att ljud hörts runt 15:45 men grannen trodde att det var någon som dammsög i trapphuset. Vad som tillgripits är inledningsvis oklart.
18:26 Malmö. Larm inkommer om rokutveckling i ett trapphus på Klaragatan.
18:56 Helsingborg. En uppringare berättar om ett bråk vid en restaurang på Carl Krooks Gata där en kvinna uppges ha blivit slagen med en flaska i huvudet av en annan kvinna.
19:13 Ödåkra, Helsingborg. En kvinna blir utsatt för en väskryckning mellan Väla och Björka. En ensam gärningsman rycker hennes handväska ur händerna på henne och försvinner sedan från platsen. Kvinnan skrapar sina knän vid händelsen.
19:19 Eslöv. Singelolycka inträffar på E22 i höjd med Trafikplats Hurva där en lastbil kör av vägen. Det är inledningsvis okänt om någon skadats.
19:36 Mörarp, Helsingborg. Singelolycka inträffar på E4 i höjd med Hyllinge där en personbil kör av vägen.
19:57 Skivarp, Skurup. Inbrott konstateras i en villa på Landsvägen där bland annat kontanter och smycken tillgripits.
20:41 Malmö. En man blir utsatt för ett personrån utanför en skola på Spångatan där två gärningsmän hotat mannen med ett spetsigt föremål. Mannen följer efter gärningsmännen till en början men tappar dem sedan ur sikte. En polispatrull får dock syn på en person som stämmer in med de uppgivna signalementen vid Möllevångstorget och personen stoppas för kontroll.

Publicerad 01 March 2010 09:40