Polisrapport:

Skåne län lördag 27 februari

Här följer ett urval av dygnetshändelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysningar om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:19 Helsingborg. En 17-årig ung man stoppas av vakterna vid ett nöjesställe på Hamntorget efter att han försökt komma in på stället med en falsk legitimation.
00:49 Helsingborg. Ordningsvakter berättar om ett bråk vid ett nöjesställe på Fältarpsvägen där en man blivit nerslagen. Den misstänkte gärningsmannen omhändertas för fylleri.
01:08 Malmö. Arbetsplatsolycka inträffar vid ett bageri på Lockarpsvägen där en man klämmer en fot i samband med arbete med en truck.
01:39 Malmö. En man blir slagen med en flaska i huvudet i samband med ett slagsmål på Kirsebergs Torg. Ambulans budas till mannen. Eventuellt ska gärningsmannen vara känd till namn.
01:56 Helsingborg. En man grips misstänkt för misshandel efter ett bråk vid ett nöjesställe på Prästgatan. Målsägaren uppges inte vara allvarligt skadad.
02:05 Eslöv. Större slagsmål i de centrala delarna av Eslöv. Alla slogs med alla. Ingen hade något intresse av att prata med polis. Det hela slutade med ett antal personer som omhändertogs för fylleri samt en misstänkt rattfyllerist.
02:06 Ystad. Larm inkommer om slagsmål i en hamburgerrestaurang på Hamngatan där två män ska ha blivit misshandlade. Gärningsmännen uppges ha sprungit från platsen. En polispatrull lyckas dock hitta dem i närheten varpå de grips misstänkta för misshandel.
03:11 Helsingborg. En man uppger att han blivit rånad av tre gärningsmän vid Hamntorget. Övriga omständigheter är oklara.
03:21 Lund. En polispatrull blir stoppad av privatpersoner på Stora Södergatan med anledning av ett personrån. En misstänkt gärningsman grips och målsägaren transporteras till polishuset för förhör.
03:29 Hässleholm. En kvinna i 20-årsåldern blir misshandlad av en annan kvinna på Vattugatan. Eventuellt ska den misstänkta gärningsmannen vara känd vid namn.
03:37 Lund. En taxichaufför blir misshandlad i samband med ett bråk med två kvinnliga kunder på Runslingan. En av dem uppges ha kräkts i bilen varpå chauffören ville ha mer betalt. Detta går dock inte de två kunderna med på utan springer istället från platsen. En av dem glömmer dock kvar sin plånbok innehållande legitimation i taxin. Försök att nå kvinnan har gjorts under den tidiga morgonen utan resultat.
03:44 Lund. Trafikolycka inträffar vid korsningen av Tornavägen och Getingevägen där två personbilar kolliderar. Det är okänt om några personer skadats.
04:01 Helsingborg. Väktare griper en 18-årig man som idkat skadegörelse på Blåkullagatan. 18-åringen ska även har hotat väktaren vilket gör att han förutom skadegörelse och ringa narkotikabrott även misstänks för hot mot tjänsteman.
04:14 Malmö. Vid en kontroll av en person på Bergsgatan i Malmö, anträffades en skarpladdad pistol. En person gripen.
05:38 Malmö. Ett vittne ser hur en man slagit sönder en ruta till en livsmedelsaffär på Nobelvägen. Mannen plockar sedan på sig gods från fönstret varpå vittnet konfronterar honom. Mannen säger då att han inte gjort någonting innan han lämnar platsen och försvinner längs Smålandsgatan.
07:42 Löddeköpinge, Kävlinge. Ett vittne berättar om en misstänkt mopedrattfyllerist på Marknadsvägen. Polis skickas till platsen och mannen omhändertas för provtagning misstänkt för rattfylleri.
10:34 Malmö. I samband med en trafikkontroll på Jägersrovägen anträffas en misstänkt rattfyllerist som omhändertas för provtagning.
13:14 Staffanstorp, Lund. Larm inkommer om röklukt från en gård på Önsvala Allé.
14:30 Helsingborg. En man uppger att han vid 14-tiden blivit bestulen på sin plånbok av en för honom okänd kvinna. Övriga omständigheter är inledningsvis oklara.
15:36 Malmö. Larm inkommer om röklukt i ett trapphus på Hårds Väg. Uppdatering: Torrkokning
17:20 Bara, Svedala. Konstateras inbrott i villa på Korgpilsgränd.
17:24 Bara, Svedala. Konstateras inbrott i villa på Daggpilsgränd.
20:12 Malmö. Två pojkar knivhotas och rånas av ett ungdomsgäng på Gustav Adolfs torg. Okänt tillgrepp.
22.48 Helsingborg. Polis och räddningstjänst kör till Fridas gata. Enligt uppgift brinner en lada.

Publicerad 01 March 2010 09:43