Polisrapport:

Skåne län söndag 28 februari

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysningar om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00.08 Örkeljunga. Upptäcktes inbrott i villa på Hjälmsjövägen.
00.51 Svedala. Upptäcktes inbrott i villa på Enskiftesvägen.
00:52 Åstorp. Singelolycka inträffar på väg 21 där en personbil kör i diket. Den 49-årige föraren omhändertas för provtagning då han misstänks för rattfylleri. Mannen får sova ruset av sig på polisstationen efter provtagningen.
00.54 Höllviken. Upptäcktes inbrott i villa på Vikensvägen.
01:24 Malmö. En 22-årig man blir misshandlad av två för honom okända män vid en busshållplats på Östra Förstadsgatan. Mannen uppges inte vara allvarligt skadad.
01:46 Helsingborg. En kvinna grips vid ett nöjesställe vid Hamntorget efter att hon försökt handla med ett kreditkort som misstänks vara stulet.
03.21 Landskrona. En gärningsman grips av väktare efter inbrott i firma på Förrådsgatan. Uppdatering: Ytterliggare en gärningsman anträffas av polispatrull.
02.34 Kristianstad. Upptäcktes inbrott i villa på Hjulhusvägen.
03:20 Landskrona. Larm inkommer om inbrott vid ett företag på Förrådsgatan. Väktare som skickats på larmet griper en misstänkt gärningsman och polispatruller lyckas kort därefter en andra gärningsman.
03.24 Lund. Misshandel på Jaktstigen. En yngre man förd till sjukhus med ambulans. En gärningsman efterspanas i området.
03:50 Malmö. En polispatrull anträffar en man på Spånehusvägen som är i färd med att klottra på en byggnad. Den 27-årige mannen grips misstänkt för skadegörelse.
06:14 Malmö. En 43-årig man grips efter att han misshandlat en taxichaufför på Pilgatan. Mannen misstänks misshandel.
07:28 Malmö. Ett vittne berättar om en kvinna och en man vid Södervärn som framför två cyklar på vilka misstänkt stöldgods lastats. Polispatruller skickas till platsen och vid kontroll och mannen i sällskapet grips och kvinnan hämtas till förhör. Vid kontroll visar sig deras cyklar vara stulna och tas därför i beslag.
08:42 Malmö. Sju personer omhändertas för provtagning misstänkta för ringa narkotikabrott efter en fest i en lägenhet på Censorsgatan. Polis kallades till platsen efter att grannar klagat över ljudnivån. Första klagomålet till störningsjouren uppges ha kommit in klockan 00:30.
10:58 Lund. Inbrott konstateras vid ett företag på Scheelevägen där en väktare möts av en uppbruten dörr och ett ljudande larm. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.
13:15 Helsingborg. Trafikolycka inträffar på Järnvägsgatan i höjd med Knutpunkten där två personbilar kolliderar. Totalt uppges nio personer vara inblandade.
14:15 Malmö. Väktare griper en 46-årig man som snattat i en butik på Triangeln. Polis skickas till platsen för vidare handläggning. Uppdatering: När polispatrullen är klar med ärendet lämnar de platsen och snattaren släpps. En väktare observerar då att den misstänkt påverkade snattaren ämnar att köra från platsen på en moped. Efter en kortare färd stoppar väktaren mannen och polis skickas till platsen för bedömning om mannen ska omhändertas för provtagning misstänkt för någon form av rattfylleri.
15:05 Höllviken. Konstateras inbrott i villa på V Lindviksvägen. Okänt vad som stulits.
16:42 Helsingborg. Man blir rånas på sin mobiltelefon av en okänd gärningsman, som hotar med att han har ett vapen. Detta sker på Söderskolan och gärningsmannen springer därifrån i riktning mot Furutorpsgatan.
16.58 Landskrona. Trafikolycka på Hälsingborgsvägen. Fyra personbilar som krockat med 8-10 personer inblandade. Okänt skadeläge. Uppdatering: En kvinna född -29 förd till sjukhus med bröstsmärtor. En av förarna misstänks för rattfylleri.
17.00 Skurup. Konstateras inbrott i villa på Andvägen. Det är okänt vad som stulits.
17:38 Rydebäck. Konstateras inbrott i villa på Ulvögatan 49. Okänt vad som stulits.
18:10 Helsingborg. Trafikolycka rondellen vid Statoil på Garnisongatan. Två personbilar som krockat. Okänt skadeläge.
19:50 Dalby. En butik rånas av en man som därefter lämnar platsen springandes.
20:29 Hässleholm. Konstateras inbrott i villa på Blomängsvägen. Okänt vad som är stulet.

Publicerad 01 March 2010 09:52