Polisrapport:

Skåne län måndag 15 mars

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:28 Malmö. Uppgifter kommer in om att en fönsterruta till en mäklarfirma slagits sönder på Krankajen. Inledningsvis oklart om någon tagit sig in i lokalerna.
01:15 Malmö. Bilbrand på Hyacintgatan. Okänd anledning till branden.
03:38 Malmö. En kvinna vaknar av ljud i sin lägenhet på Östra Rönneholmsvägen varpå hon finner en obehörig man i sitt vardagsrum som troligen tagit sig in genom ett fönster som stått öppet. Kvinnan rusar tillbaka till sovrummet och kontaktar Polisen. När polispatruller kommer till platsen är gärningsmannen borta. Inledningsvis oklart vad som stulits.
UPPDATERING 05:12 Malmö. Det misstänkta farliga föremålet på Hårds väg har skjutits sönder. Kartongen innehöll elektronik men inget sprängmedel. Ärendet avslutat.
05:45 Östra Göinge. Uppgifter kommer in om att tre lösspringande hästar befinner sig på väg 2101 mellan Sibbhult och Lönsboda i höjd med Traneboda.
07:11 Malmö. Singelolycka inträffar på Jägersrovägen där en personbil kör av vägen. En person uppges ha nacksmärtor.
07:52 Löddeköpinge, Kävlinge. En singelolycka inträffar på E6:an mellan trafikplats Borgeby och Löddeköpinge i södergående riktning där en personbilsförare kör av vägen. Två personer uppges ha smärtor i nacken.
08:08 Sjöbo. En trafikolycka inträffar på Norregatan där två personbilar kolliderar. Ingen person uppges vara fysiskt skadad.
08:42 Löddeköpinge, Kävlinge. Trafikolycka inträffar på E6:an vid trafikplats Löddeköpinge i södergående riktning där två lastbilar kolliderar. Initialt uppges ingen vara allvarligt skadad. Under bärningsarbetet stängdes ett körfält av i södergående riktning med långa köer som följd.
09:25 Malmö. Trafikolycka inträffar på Jägersrovägen där två personbilar kolliderar. En person uppges ha nacksmärtor. Uppdatering: Två bilar som kolliderar och sedan kör in i en tredje. En person förd till sjukhus, två av bilarna bärgade.
09:55 Broby, Östra Göinge. Brand i lada vid Uddarp. Uppgifter om att grisar ska finnas i ladan.Uppdatering: Branden begränsad till ett pannrum, ingen person eller djur skadad.
10:26 Skånes-Tranås, Tomelilla. Uppgifter kommer in om att en lastmaskin brinner på en gård i Boarp.
11:00 Malmö. En kvinna anmäler att hon blivit väskryckt för ungefär en kvart sedan vid Apoteksvägen. Gärningsmannen försvann i en röd personbil med väskan som byte.
11:05 Helsingborg. En pojke i 15-årsåldern uppges ha tagits in i en personbil av tre män uppskattningsvis mellan 18 och 20 år som sedan kört till pojkens pappas bostad vid Hebsackersgatan där han tvingas öppna. Trion försvinner därefter från platsen. Tekniker kallas till platsen för en brottsplatsundersökning. Inledningsvis oklart vad som stulits.
11:33 Trelleborg. Uppgifter kommer in om att en stillastående bil brinner på Dommegården. Ingen person uppges vara skadad i samband med branden.
12:45 Malmö. En sedan tidigare anmäld stulen bil brinner på Rasmusgatan.
13:07 Hyllinge, Åstorp. En person faller från en stege i en matbutik på Dragaregatan i vad som verkar vara en arbetsplatsolycka. Inledningsvis oklart skadeläge på den drabbade som förs till sjukhus.
13:37 Eslöv. Uppgifter kommer in om att en man stulit kontanter från kassaapparaten i ett obevakat tillfälle. Mannen sågs lämna platsen i riktning mot järnvägsstationen.
13:39 Lund. Ett inbrott konstateras i en lägenhet vid Ulrikedalsvägen där någon tagit sig in via balkongen och en sönderslagen fönsterruta. Lägenhetsinnehavaren kan bland annat konstatera att TV-spel är borta.
13:52 Malmö. Uppgifter kommer in om ett pågående inbrott där två män ses ta sig in i en lägenhet på Sörbäcksgatan genom att slå sönder en fönsterruta. Polis skickas till platsen och kort därefter kan två misstänkta gärningsmän gripas på adressen.
14:17 Åhus, Kristianstad. Ett inbrott konstateras i en villa på Majorsgatan. Inledningsvis oklart vad som stulits då det råder stor oreda i huset.
14:19 Helsingborg. En personbil stoppas av en polispatrull på Mellersta Stenbocksgatan där föraren, en man, medtas misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning.
14:45 Bjuv. En trafikolycka inträffar i Billesholm där två personbilar kolliderat. Inga personskador rapporterade.
16:22 Malmö. Bråk på ambulansintaget på sjukhusområdet. En misstänkt grips. Den misstänkte anmäls ha hotat personalen med ett järnrör.
17:07 Malmö. Två personer rånas av gärningsman som uppges ha hotat med pistolliknande föremål och tilltvingat sig kontanter.
20:09 Malmö. En mopedist kör omkull på Gymnasistvägen.
21:21 Landskrona. Inbrott upptäcks på Emaljgatan. Tre personer har setts lämna platsen, en av dem på cykel.
22:17 Helsingborg. Larm om brand i bostad på Tryckerigatan. Uppdaterad: En person förs till sjukhus av ambulans.
22:52 Perstorp. En person ses springa från en bil efter denne kört rakt in i en rondell på Ebbarpsvägen. Bilen lämnas kvar på platsen.

Publicerad 17 March 2010 11:40