Polisrapport:

Skåne län tisdag 16 mars

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:56 Malmö. Singelolycka på inre Ringvägen i Malmö. En personbil körde in i en rondell vid trafikplats Lindeborg. Två personer förda till sjukhus.
01:08 Hässleholm. Pågående stöld av diesel från skogsmaskiner utanför Hästveda. En mindre skåpbil stoppades av polis en bit ifrån brottsplatsen. fullastad med diesel. Två personer gripna.
03:50 Helsingborg. En man med en hiltimaskin stoppas av en polispatrull på Industrigatan. Mannen grips misstänkt för stöld alternativt häleri eftersom hiltimaskinen tros vara stulen.
04:00 Perstorp. Ett inbrott konstateras på en gymnasieskola vid Perstorp.
04:19 Malmö. Uppgifter kommer in om ett pågående inbrott vid Brogatan där två män ses bryta upp en port. Polis kallas till platsen varpå två män grips misstänkta för brottet.
06:35 Eslöv. En man faller från en lastbil vid Stockamöllan i närheten av väg 113. Mannen förs till sjukhus med ett eventuellt armbrott. Polisen hanterar ärendet initialt som en arbetsplatsolycka.
08:05 Tomelilla. En elev på ett lantbruksinstitut vid Bollerup, sparkas av en häst. Inledningsvis oklart skadeläge på drabbade. Polisen hanterar ärendet initialt som en arbetsplatsolycka. Uppdatering. Nya uppgifter gör gällande att den drabbade personen, en man, slagit huvudet i marken efter att ha blivit nersprungen av en häst som han försökt fånga in. Mannen fördes till sjukhus med ömmande nacke och smärtor i huvudet.
08:44 Höganäs. Ett inbrott konstateras i en klädbutik på Köpmansgatan. Inledningsvis oklart vad som stulits.
09:19 Malmö. Boende i en lägenhet på Spångatan vaknar av att någon obehörig rotar runt i lägenheten varpå gärningsmannen försvinner från platsen. Inledningsvis oklart vad som stulits.
09:35 Burlöv. Ett inbrott konstateras i en villa på Turelundsvägen där någon brutit upp entrédörren för att ta sig in. Inledningsvis oklart vad som stulits.
10:23 Tomelilla. Uppgifter kommer in om en brand i en villa mellan Hedvägen och Högkullsvägen.
11:38 Helsingborg. En bilist stoppas av en polispatrull på Smedjegatan varpå bilisten medtas misstänkt för rattfylleri.
12:07 Trelleborg. Uppgifter kommer in om ett bråk mellan ett tjugotal personer inblandade på ett gymnasium vid Sankt Nicolai plan. När Polis kommer till platsen har bråket lugnat ner sig. Tre personer uppger att de blivit misshandlade.
13:30 Sjöbo. Uppgifter kommer in om att ett tomt stall brinner vid Assmåsa. Uppdatering. Stallet visar sig vara ett rivningsobjekt. Ingen person uppges vara skadad i samband med branden.
13:39 Trelleborg. En man drabbas av ett rånförsök och misshandlas av två andra män vid Nils Holgerssons väg. Gärningsmännen ville enligt uppgift åt den drabbades mobiltelefon. Efter rånförsöket försvann de två gärningsmännen till fots österut.
14:14 Klippan. En personbil stoppas av en polispatrull på väg 13 varpå föraren i personbilen medtas misstänkt för rattfylleri.
16:03 Trelleborg. Singelolycka inträffar på väg 674 mellan Stora Isie och Vallby där en personbil kolliderar med ett träd. Totalt uppges tre personer vara inblandade. Uppdatering: Två personer förs med ambulans till sjukhus för kontroll.
17:21 Malmö. Trafikolycka inträffar på Norra Vallgatan där fyra personbilar uppges vara inblandade. Inga personskador rapporteras inledningsvis.
19:04 Sjöbo. En 29-årig man uppger att han blivit bestulen på sin bil och sin plånbok i närheten av en livsmedelsbutik på Östergatan.
19:34 Vä, Kristianstad. Inbrott konstateras i en villa på Vikingavägen. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.
19:37 Hofterup, Kävlinge. Singelolycka inträffar på E6 i södergående körriktning, i höjd med Trafikplats Lundåkra där en personbil kolliderar med mitträcket. Inga personskador rapporteras inledningsvis. Uppdatering: Föraren förs med ambulans till sjukhus. Initialt misstänks rattfylleri.
20:06 Malmö. Trafikolycka inträffar på väg 11 i höjd med Trafikplats Flansbjer där två personbilar kolliderar. Uppdatering: Inga personskador rapporteras.
20:24 Malmö. Ett flertal uppringare berättar att de hört skottlossning på Professorsgatan. Polispatruller skickas till platsen för kontroll. Uppdatering: En man anträffas skottskadad på platsen och förs med ambulans till sjukhus. Platsen spärras av och tekniker budas till platsen.
21:05 Helsingborg. En man blir knivskuren vid ett bråk utanför ett nöjesställe på Carl Krooks Gata. Mannen förs med ambulans till sjukhus och uppges inte vara allvarligt skadad. Enligt vittnen ska gärningsmannen ha sprungit från platsen i riktning mot Knutpunkten.
22:11 Malmö. Trafikolycka inträffar vid korsningen av Limhamnsvägen och Nordmannagatan där en personbil kolliderar med en cyklist.
23:01 Malmö. En man ringer till Polisen och uppger att han blivit jagad av en man med kniv utanför en skola på Nikolaigatan. Polis skickas till platsen för att spana efter gärningsmannen.
23:28 Helsingborg. En man blir utsatt för ett rånförsök vid en busstation på Ragnvallagatan där två personer hotar honom med en kniv och eventuellt en pistol. Uppringaren berättar att de ska ha varit ute efter hans hund. Tilltaget misslyckas och målsägaren lyckas fly in i en trappuppgång.

Publicerad 17 March 2010 11:43