Spagetti Carbonara

MAT. En klassiker som ofta uppskattas av både barn och vuxna. Såsen görs på lättmjölk.

Av
Viktväktarna

INGREDIENSER
4 portioner
ProPointsvärde/port: 9

100 g gröna ärtor, frysta
240 g baconette
210 g fullkornsspagetti
2 tsk olivolja
1 dl hackad gul lök
1 msk hackad vitlök 2 ägg
½ dl lättmjölk
4 msk riven parmesan
2 msk hackad persilja

Gör så här: Tina ärtorna och tärna/strimla baconettskivorna. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten. När den är al dente så låt den rinna av. Hetta upp oljan i en vid kastrull, fräs ärtor, baconette, lök och vitlök. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel i en bunke. Vänd ner den kokta spagettin i kastrullen och slå på äggröran, rör om ordentligt. Vänd ner parmesan, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på varma tallrikar, strö på persilja och servera.

Publicerad 16 January 2013 10:29