Lennart Grubbström ?hoppas på många fina bidrag till fototävlingen. ?Foto: Marek Stefaniak

Lennart Grubbström ?hoppas på många fina bidrag till fototävlingen. ?Foto: Marek Stefaniak

Konstrundan vill ställa ut dina bilder

MELLANSKÅNE. Konstrundan Mittskåne vill locka fler nya besökare. Därför anordnar man en annorlunda fototävling. De bästa bidragen kommer att visas upp på samlingsutställningen i Höör.

Målgruppen som tittar på och köper konst har minskat i Sverige på grund av hög medelålder. Det vill Konstrundan Mittskåne ändra på.
– Vi frågade oss vad som lockar en yngre publik samt vilken typ av konst som vi saknar. Svaret blev fotografi, berättar Lennart Grubbström, ordförande i styrelsen.

Han påpekar att intresset för fotografi har ökat kraftigt tack vare utvecklingen inom mobiltelefoni och framväxten av sociala medier som Instagram. Därför anordnar man tävlingen ”Fotogalleriet” inför årets konstrunda där allmänheten uppmanas att mejla in fotografier.

Deltagarna måste dock uppfylla vissa kriterier för att kunna delta.
– Vi efterlyser bildserier  om fyra till sex bilder på ett visst tema. Det kan handla om allt från fotbollsskor till maträtter, förklarar Lennart Grubbström.

En jury bestående av bland andra fotograferna Håkan Sandbring och Bertil Björk kommer att välja ut 25 bidrag som kommer att visas på tv-skärmar under samlingsutställningen i Fogdaröd den 3-6 april.
– Besökarna får rösta fram det bästa bidraget och vinnaren får en festmiddag för två på Ringsjö Krog & Wärdshus. Även vinnande fotograf får så klart ett uppskattat pris.

Förutom att bidragen ska bestå av bildserier bör bilderna vara liggande och ha en upplösning på minst 250 kilobyte så att de kan förstoras upp utan att tappa skärpa.
– Det finns en risk att vissa bilder som är tagna med mobiltelefon inte håller måttet. Men jag uppmanar människor att kontakta oss och visa bilderna framför att de avstår från att delta, säger Lennart Grubbström.

Så här tävlar du

Den som vill delta måste föranmäla sig senast den 9 februari på mejladressen info@konsultbyran.se

Sista dag för inlämning av bilder är måndagen den 9 mars. Bilderna mejlas till samma adress som ovan.

Varje bidrag ska innehålla en serie om fyra till sex bilder med ett temanamn.

Bilderna ska helst vara liggande och ha en storlek på minst 250 kB. Filformatet bör vara jpg.

Mer information om tävlingen finns på www.konstrundan.com

Tävlingen är ett samarbete mellan Konstrundan Mittskåne, Sparbanken Skåne och Lokaltidningen Mellanskåne.

Publicerad 24 January 2015 10:00