Foto: mostphotos.com

Foto: mostphotos.com

Halka orsakade flera trafikolyckor

Polisen varnar för skridskobana på flera håll

SYDSVERIGE. Halt som på en skridskobana. Så beskriver polisen de sydsvenska vägarna under måndagskvällen och natten, då en rad trafikolyckor inträffade runt om i länen.
07.56 HELSINGBORG: Singelolycka i korsningen Fältarpsvägen/Viskgatan. En personbil kör in i en lyktstolpe. Bil och lyktstolpe skadas. Lyktstolpen ligger ut i vägbanan och bilen behöver bärgas. Inga personskador rapporteras.
07.22 KRISTIANSTAD: Singelolycka i höjd med Vä på väg 2008. Föraren körs med ambulans till sjukhus.
06.13 OSBY: Två personbilar har kolliderat mellan Loshult och Hökön på väg 121. Polis och räddningstjänst är på plats. Skadeläget är än så länge okänt.
02.03 LJUNGBY: Två lastbilar kolliderar på E4 vid trafikplats Ljungby norra i norrgående riktning. Kollisionen uppges vara av mindre karaktär, men båda fordonen måste bärgas från platsen.
00.24 HELSINGBORG: En bil kör in i mitträcket på E6 mellan trafikplats Kropp och Bleninge. Under räddningsarbetet kör även en lastbil in i räddningstjänstens fordon. Inga personskador rapporteras dock från platsen.
23.03 HELSINGBORG: En personbil kör av vägen på Malmöleden i höjd med Kanalgatan. När polis och räddningstjänst anländer till platsen finns ingen kvar vid bilen.
21.08 KARLSKRONA: En personbil voltar på Österleden. Väglaget uppges vara mycket halt. Inga personskador rapporteras.
20.05 SVALÖV: En personbil kör in i ett träd på väg 1216, efter att ha väjt för ett djur. Föraren förs till sjukhus i ambulans. Skadeläget är oklart, men personen uppges ha varit vid medvetande.
19.46 MALMÖ: En personbil kör in i en annan personbil i rondellen vid trafikplats Hindby. Båda bilarna måste bärgas från platsen, men inga personskador rapporteras.
18.59 HÄSSLEHOLM: En personbil kör in i vägräcket på väg 21 i höjd med Stoby/Vankiva. Inga skador rapporteras.
18.48 ÄNGELHOLM: En personbil kör av vägen vid Munka Ljungby. ingen uppges ha kommit till skada.
17.21 HÖRBY: En personbil och en lastbil kolliderar på väg 13 vid Fulltofta. En av förarna klagar initialt på nacksmärtor.

Publicerad 19 January 2016 06:14