Ostadigare väder väntas i veckan, enligt SMHI.

Ostadigare väder väntas i veckan, enligt SMHI. Foto: Mostphotos

Njut av solen – ostadigare väder väntas i veckan

Värmerekord på många platser i Skåne under veckan som gick

SKÅNE.

Veckan som gick bjöd på varmaste vecka 19 på många håll i Skåne. I Ängelholm uppmättes sjudagarsperiodens högsta temperatur på 67 år. Men nu väntas ett lågtryck från Polen dra in över Skåne.

Vecka 19 – veckan som gick – var den varmaste på många år på flera håll i Skåne. I Ängelholm uppmättes en medeltemperatur på 16,3 – 5,8 grader över snittet – vid Barkåkra mätstation vilket gör veckan till den varmaste sedan 1951.

Även i de skånska orterna Vellinge, Svedala, Osby, Malmö, Lund, Hörby, Helsingborg och Båstad uppmättes medeltemperaturer under veckan till en bra bit över det normala.

Men det ser ut att bli ostadigare väder i Skåne under veckan. Redan under tisdagen kan det komma in tidvis stackmoln under eftermiddagen, men temperaturen ligger kvar kring 20-25 grader.

– Onsdagen är lite osäker ännu, eventuellt kan det förekomma lättare regn i Skåne, säger Linus Dock, meterolog på SMHI.

På torsdagen kommer ett lågtryck från Polen i öst och möter ett annat från Västra havet i väst. Lågtrycken möts och väntas ge regn över Skåne.

– Med regnet sjunker temperaturen till 15-20 grader, i stället för 20-25 som vi har haft. Regnet ser ut att hänga kvar och enligt prognosen kan det förekomma regnskurar även under lördagen. På söndagen kan vädret stabiliseras något, säger Linus Dock.

Publicerad 14 May 2018 14:06