Allt fler unga skåningar väljer att enbart resa med handbagage.

Allt fler unga skåningar väljer att enbart resa med handbagage. Foto. Mostphotos.com

Skåningar minst benägna att betala mer för bagage

Reser hellre lätt med endast handbagage

SKÅNE. Allt fler flygbolag har börjat ta betalt för incheckat bagage. Det har lett till att allt fler resenärer väljer att bara resa med handbagage. Minst benägna att betala extra för bagage är unga resenärer som flyger från Malmö airport, visar en ny Sifo-undersökning.

Hela tolv procent av de som i undersökningen uppgivit att de förändrat sitt resande efter avgifternas införande säger att de oftare nu än då försöker packa lätt och klara sig på ett handbagage.

Det är främst de yngre resenärerna i åldern 18-30 år (19 procent) som reser med handbagage, medan packningen för personer mellan 51-65 år (5 procent) påverkats mindre av de nya avgifterna.

Resenärer från Malmöområdet uppger i klart störst utsträckning att de oftare försöker resa med endast handbagage. Nästan 40 procent av de tillfrågade hemmahörande i Malmöområdet väljer att resa lätt.

– För en kortare resa klarar sig de flesta resenärer med endast en kabinväska, och weekendresornas ökade popularitet i kombination med resenärernas ökade prismedvetenhet gör att allt fler väljer att inte checka in en väska på flyget när de åker på semester, säger Sara Escobar, Säljchef hos Ticket Burlöv, i ett pressmeddelande.

Publicerad 25 May 2018 06:00