Mer snö är att vänta de närmaste dagarna. Nederbörden förväntas bli regn nästa vecka enligt SMHI:s prognos. Obs, bilden är ett montage.

Mer snö är att vänta de närmaste dagarna. Nederbörden förväntas bli regn nästa vecka enligt SMHI:s prognos. Obs, bilden är ett montage. Foto: Mostphotos.com

Växlande väder i Skåne under veckan – mer snö väntas idag

Risken för ishalka ser däremot ut att minska

SKÅNE.

Måndagens snöoväder och kyla ser ut att bli kortvarig. Skåne kommer under de närmaste dagarna få uppleva både regn och plusgrader samt mer snö.

Av
Emil Pettersson

Många i Skånetrakterna vaknade nog upp till måndagmorgonens hårda vinterväder. Men det verkar som att det värsta kommer lugna ner sig idag.

– Vad jag kan se nu kommer det att bli blötsnö framåt eftermiddagen. I de sydliga delarna av Skåne kan det övergå till regn. Det är även blåsigare idag än vad det kommer att bli imorgon, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Bilister rekommenderas vara försiktiga ute i trafiken då vädret kan orsaka ishalka på sina håll. Men det verkar som att risken för halka kommer att minska allt eftersom.

– Det kommer att vara som mest halt idag. Imorgon kommer det att vara lite lugnare. Framåt nästa vecka kommer det även övergå till att bli mer regn, säger Moa Hallberg.

Under veckan som kommer blir det både temperaturskiftningar och mer snö på sina håll.

– Någon centimeter snö väntas komma idag men det är inga superstora mängder vi talar om. Temperaturen beräknas gå upp till 3–5 plusgrader fram till kvällen. Under natten till fredag kommer det sedan att bli kallare igen.

Hon fortsätter:

– I de inre och norra delarna av Skåne kommer det att vara mest snö. Längs kusterna kommer det att blåsa in kalla vindar, säger Moa Hallberg avslutningsvis.

Publicerad 15 January 2019 08:15