Tv-kocken Lisa Lemke håller föredrag på kick offen.

Tv-kocken Lisa Lemke håller föredrag på kick offen. Foto: Magnus Carlsson

Tv-kock sparkar igång nytt gastronomiskt projekt

Mötesplats Tejarp värd för stor kick off

KLÅGERUP.

Nu inleder Tourism in Skåne ett treårigt projekt som ska locka internationella turister till Skåne. Projektet har fokus på hållbarhet och tar avstamp i Klågerup.

Av
Emma Brännman

Tourism in Skåne inleder nu en treårig satsning på att utveckla evenemang genom ökad digitalisering och marknadsföring, med ett stort fokus på hållbarhet. Projektet heter Gastrolution of Skåne och går ut på att göra skånska mat- och dryckesevenemang mer lättillgängliga och attraktiva för internationella besökare.

Den 31 januari är det kick off för projektet på Mötesplats Tejarp i Klågerup, med fler än hundra anmälda deltagare.

– Platsen passar bra att starta upp det här på, eftersom vi fokuserar på landsbygden. Flera aktörer från Svedala kommun har visat intresse för projektet. Dels har vi haft god kontakt med Destination Svedala och med Leader Söderslätt, genom vilka vi har sett att det finns ett intresse, säger projektledare Sofie Broomé.

Projektet vänder sig till alla som på något sätt är involverade i mat- och dryckesevenemang i Skåne. På kick offen berättar Tourism in Skåne mer om projektet. På plats är bland andra Lisa Lemke, tv-kock, för att berätta om sina erfarenheter.

Publicerad 22 January 2019 07:00