En 17-årig pojke misstänks för dråpförsöke efter att ha försökt köra på två poliser.

En 17-årig pojke misstänks för dråpförsöke efter att ha försökt köra på två poliser. Foto: Mostphotos.com

Tonåring försökte köra på polis – misstänks för dråpförsök

"Fick slänga sig åt sidan för att inte bli påkörda"

ÖSTRA GÖINGE/BOALT.

En 17-årig pojke greps under torsdagen efter att ha försökt köra på två poliser som tvingades slänga sig åt sidan. Nu misstänks tonåringen för dråpförsök.

Av
Andreas Holm

Det var vid 16-tiden som händelsen inträffade. Poliserna befann sig vid en olycksplats på riksväg 15 vid Boalt för att dirigera om trafiken, när 17-åringen kom körandes rakt mot poliserna.

– Båda polismännen fick slänga sig åt sidan för att inte bli påkörda av bilen, uppger polisens presstalespeson Fredrik Bratt, på polisens hemsida.

Den misstänkte föraren fortsatte färden österut och en polisbil körde efter. Efter en kortare sträcka på omkring tre kilometer, körde föraren av vägen.

I bilen satt föraren och ytterligare en person, båda två 17 år gamla pojkar. Förare greps misstänkt först för mordförsök, en brottsrubricering som senare under torsdagskvällen ändrades till dråpförsök. Den andre pojken överlämnades till vårdnashavare.

Senare under kvällen släpptes 17-åringen på fri fot, men är fortfarande misstänkt för dråpförsök, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och narkotikabrott eget bruk. Bilen har även tagits i beslag.

– Ingen av polismännen skadades fysiskt i samband med händelsen, uppger Fredrik Bratt.

Publicerad 01 February 2019 07:33