Redan under fredagen lyser solen klart och ger temperaturer upp till 15 grader. Vårvärmen stannar, men bara i ett par dagar. Redan nästa vecka blir det kyligare spår SMHI i sin prognos.

Redan under fredagen lyser solen klart och ger temperaturer upp till 15 grader. Vårvärmen stannar, men bara i ett par dagar. Redan nästa vecka blir det kyligare spår SMHI i sin prognos. Foto: Mostphotos.com

SMHI:

Helgen bjuder på vårvärme

Passa på och njut – snart vänder det

SKÅNE. Ladda upp med kol och tändvätska. I helgen vankas det grillväder. Solen dominerar bjuder på härlig vårvärme och ser ut att hålla i sig ett par dagar. "Det blir övervägande soligt med höga temperaturer. Absolut så blir det grillväder", säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Av
Andreas Holm

Redan under veckan har temperaturerna stigit upp till 15 grader. Så blir det även under fredagen.

– Det blir lite småblåsigt under dagen med friska vindar främst i västra delarna av Skåne och längs med kusterna. Det drar även in höga slöjmoln vilket gör att temperaturen sjunker lite under lördagen, säger Moa Hallberg.

Mest chans till sol och höga temperaturer finns på söndagen. Då avtar vindarna och bjuder på ett förhållandevis molnfritt och soligt väder.

– Här ser det ut att bli uppåt 15, kanske 16 grader, på de flesta håll.

Men redan under söndagseftermiddagen är det roliga slut. Då drar allt mer moln in över Skåne vilket ger en kallare luft.

– Det ser ut att hålla i sig under resten av nästa vecka. Det blir inte så höga temperaturer, utan når mellan 4 till 7 plusgrader, säger Moa Hallberg.

Publicerad 05 April 2019 11:15