Punktligheten med Pågatågen har blivit bättre enligt Skånetrafikens färska kvartalsrapport.

Punktligheten med Pågatågen har blivit bättre enligt Skånetrafikens färska kvartalsrapport. Foto: Studio E

Kollektivt resande ökar – och Pågatågen har blivit punktligare

"2018 har varit ett rekordår för Skånetrafiken"

SKÅNE.

Allt fler reser med kollektivtrafiken i Skåne och Pågatågen slår rekord i punktlighet med nuvarande 97 procent på Västkustbanan. Det visar sig när första kvartalet jämförs med samma period 2018.

Det kollektiva resandet i Skåne har ökat med 4,3 procent sedan samma period i fjol vilket är 1,3 procent över målet. Även stadsbusstrafiken ökar kraftigt i bland annat Malmö och Lund. I Malmö har stadsbussresandet ökat med 8,8 procent.

För Helsingborgs del har resorna med stadsbussarna ökat med 4,6 procent och i Lund med en knapp procent. Det redovisas i Skånetrafikens kvartalsrapport.

– 2018 var ett rekordår för Skånetrafiken på många plan med knappt 167 miljoner resor totalt sett och jag är mycket glad att första kvartalet 2019 har fått en bra start i resandeutvecklingen med en sammanlagd ökning på 4,3 procent, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken, i ett uttalande.

Allt fler resor görs även med Pågatågen, resande som har ökat med 1,8 procent i jämförelse med samma period 2018.

– Punktligheten för Pågatågen har fortsatt gått uppåt och ligger i genomsnitt på 92 procent i mars månad. I topp ligger Västkustbanan (Helsingborg-Lund-Malmö) som ligger på 97 procent vilket är den bästa punktligheten sedan juli 2016, säger Linus Eriksson.

Även resandet med Öresundståg och antal resande över Öresundsbron har ökat.

Publicerad 18 April 2019 07:00