Barcelona och London ligger i topp över svenskarnas favoritresemål.

Barcelona och London ligger i topp över svenskarnas favoritresemål. Foto: Adobe stock

Hit reser svenskar under julisemestern

London och Spanien de populäraste flygmålen

SVERIGE.

Under juli väljer många svenskar att resa utomlands – oavsett väder här hemma. De flesta reser till badstränder vid medelhavet men populärast är storstaden London.

Av
Mattias Grenholm

Flygskam eller inte – många svenska väljer fortfarande att resa till Medelhavsstränderna under julisemestern för att försäkra sig om sol och bad.

Spanien tillhör sedan länge svenskarnas favoritdestinationer men den kroatiska kusten blir alltmer populär.

Flygbolaget Norwegian har sammanställt en tio-i-topp-lista över var svenskar helst tillbringar sina lediga dagar i juli, baserat på bolagets bokningar. Listan visar att många vill bättra på brännan och smaka det salta Medelhavet men flera europeiska storstäder lockar också.

I topp ligger London, en alltid lika attraktiv svenskmagnet. Rom, Paris och Berlin tillhör även de favoriterna hos svenskar som föredrar sevärdheter, museer, kaféer och ett stort restaurangutbud.

Malaga ligger på listans andraplats, följt av de spanska storstäderna Barcelona och Alicante som alla är strandnära storstäder med puls.

Sedan några år har den kroatiska kusten med sina vackra öar lockat fler och fler turister, så även svenskar. Staden Split hamnar på tionde plats och därifrån reser många vidare till småorterna längs med kusten för sol- och badsemestern.

Hit reser svenskarna i juli:

De tio populäraste målen i juli 2019 med Norwegian.

1. London

2. Malaga

3. Barcelona

4. Alicante

5. Nice

6. Palma

7. Rom

8. Paris

9. Berlin

10. Split

Publicerad 02 July 2019 09:00