Tre heta sommardrinkar – så fixar du dem
Barchefens svalkande tips
SOMMAR.
Något läskande festligt efter en dag på stranden eller som en start före kvällsgrillningen? Joel Gohed Schultz, barchef på KOL &Cocktails Helsingborg ger tre heta tips för att lyckas med sommardrinken.
Friskt, fräscht och läskande. Det karaktäriserar ofta en bra sommardrink. Även om trenden gällande cocktails pekar mot nya smaker, omgjorda varianter av klassiska drinkar och med inslag av kryddor och örter kan man hålla det enkelt, enligt barchefen Joel Gohed Shultz.
– En gin & tonic fungerar alltid. Ofta vill man ha något som är läskande när det är varmt. Och det är sällan man behöver krångla till det, ibland är det enkla det bästa, säger han.
För den som vill testa nytt eller blanda sina egna sommardrinkar uppmanar han till att prova sig fram med smaker.
– Man kan titta vad man har hemma i trädgården. Med rabarber och bär, till exempel, kan man hitta på mycket.
Har man örter hemma kan man med fördel addera dem i drinken.
– Basilika passar med syrliga smaker som tequila och agave, timjan med syrliga och bittra toner.
Om du själv skulle göra dig en sommardrink, vilken blir det då?
– En klassisk daiquiri på rom, lime och sockerlag.
APEROL SPRITZ
4 cl Aperol
Prosecco
Sodavatten (lika delar som prosecco)
Apelsin
Is
"Aperol blandas med lika delar prosecco och sodavatten. Lägg till skivor av apelsin i glaset som fylls väl med is".
SOMRIG GIN & TONIC
4 cl jordgubbsgin
Flädertonic
Jordgubbar
Timjan
Is
"Bottna ett isfyllt glas med jordgubbsgin. Fyll upp med flädertonic och lägg i skivade jordgubbar och timjan".
GIMLET MED EN TWIST
4 cl vodka
Kolsyrad lemonad
Angostura bitter
Lime
Chili
Krossad is
"Fyll ett glas med krossad is. Häll i vodka, fyll upp med lemonad och toppa cocktailen med angostura bitter. Dekorera med likmeskivor och chili".
Publicerad 26 July 2019 07:00