SD föreslår skolskjuts för alla, även till byskolorna.

SD föreslår skolskjuts för alla, även till byskolorna. Foto: Mostphotos

SD föreslår skolskjuts till byskolorna

Lyfter fram det positiva med byskola

HÄSSLEHOLM.

I Sverigedemokraternas senaste motion så föreslår partiet att de elever som väljer att gå på en byskola bör få skolskjuts även om man råkar bo utanför det upptagningsområde skolan vanligtvis har, rapporterar Frilagt.

Av
Paola Nordgren

– För att hålla våra byskolor vid liv måste elevantalet öka, skriver SD genom Camilla Nordström och Ulf Berggren till tidningen.

Som det ser ut idag får eleverna enbart skolskjuts till den skola som ligger närmast. I motionen vill nu SD att man ser över om det skulle kunna vara möjligt att ändra på¨detta så att de elever som bor utanför upptagningsområdet också kan erbjudas skjuts, för att på så sätt öka antalet elever på byskolorna.

– En av anledningarna kan vara att elever som bor utanför upptagningsområdet inte väljer byskolor av del anledningen att skolskjuts inte erbjuds, skriver Camilla Nordström och Ulf Berggren som därför vill öppna möjligheten för dessa elever att få skolskjuts om de väljer en byskola.

Enligt motionen så anser man att just skolorna på landsbygden är en förutsättningen för att byarna ska kunna leva kvar och de poängterar även i motionen vilka fördelar det finns med mindre skolor.

Publicerad 04 December 2019 10:01