Medarbetare prisades för sina insatser.

Medarbetare prisades för sina insatser. Foto: Hässleholms kommun

Festlig prisutdelning på kulturhuset

Årets bästa insats prisades

HÄSSLEHOLM.

I samband med Kulturskolans konsert i kulturhuset så passade barn- och utbildningsförvaltningen också på att dela ut pris för Bästa insats under året. Vinnarna blev Bjärnums skola, Petra Carlsson och Lena Nilsson i förskoleområde 1.

Av
Paola Nordgren

För en fullsatt salong presenterade man också vinnarna och de medarbetare som prisades för sina insatser under året. Tre nominerade fanns på plats i Kulturhuset; Bjärnums skola Thommy Andersson, lärare på Norrängsskolan och Annamaria Hedström, lärare på Kulturskolan.

Det blev slutligen Bjärnums skola fick ta emot första pris för bästa insats med sitt arbete för barn och elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). De har under året bland annat utbildat personalen, arbetat med aktionsforskning, metodutveckling och strukturen på undervisningen samt med klassrumsmiljöerna.

Enligt Stefan Larsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden har skolans arbete i ämnet verkligen stuckit ut från mängden.

Foto: Hässleholms kommun

Priset för bästa resultat gick till Petra Carlsson, rektor och Lena Nilsson, specialpedagog i förskoleområde 1, Hästveda, Ballingslöv och Farstorp. De har under året arbetat med fokus på bemötande och förhållningssätt inom förskolan både till barn och vuxna, vilket också har gett resultat.

Priset delades ut av Rolf Bengtsson, förvaltningschef och Stefan Larsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden och innebar 15000 kronor till verksamheten eller till sig själva.

Publicerad 06 December 2019 00:00