Hässleholm Miljö bidrar även i år med tio kronor för varje inlämnat kilo till Magneten.

Hässleholm Miljö bidrar även i år med tio kronor för varje inlämnat kilo till Magneten. Foto: Privat/Mostphotos

Hässleholm Miljö bidrar till Musikhjälpen

HÄSSLEHOLM

. Hässleholms Miljö kör en repris från i fjol där man engagerade sig i insamlingen till Musikhjälpen genom att skänka pengar för varje kilo som kom in till Magnetens återvinningsbutik. Nu gör man likadant inför årets insamling.

Av
Paola Nordgren

Nu hoppas man självklart på ett lika stort engagemang från Hässleholmsborna som i fjol, då folk strömmade till med saker som kunde återvinnas. Totalt kom det in 593,7 kilo i återbruksbutiken under insamlingsdagarna i fjol och Hässleholm Miljö bidrog med tio kronor för varje insamlat kilo.

– Musikhjälpen är ett fantastiskt engagemang som lyfter många viktiga frågor, vilket vi såklart vill vara med och bidra till, säger Emma Krantz, kommunikatör. Vi hoppas att våra kommuninvånare passar på att rensa ur sina garderober och skåp där hemma. Kanske hittar du något annat som du behöver, eller varför inte en hållbar julklapp till nära och kära.

Hässleholm Miljö har stöttat Musikhjälpen på olika sätt sedan 2015. I sin egen återvinningsbutik Magneten kan man också byta gamla saker mot nya. Sakerna som kan lämnas in kan vara alltifrån kläder till heminredning, böcker och leksaker, dock inte större än att de går att bära ensam. Hur många kilo insamlingen den 10-12 december genererade återstår dock att se.

Publicerad 06 December 2019 12:10