HIH behöver akut ny lokal då de i början av januari måste lämna de lokaler man huserar i idag.

HIH behöver akut ny lokal då de i början av januari måste lämna de lokaler man huserar i idag. Foto: Paola Nordgren/Privat

Hemlösas förening i akut behov av nya lokaler

"Löser det inte sig med lokal kommer det bli svårt att servera våra vänner frukost"

HÄSSLEHOLM.

Sedan lite mer än ett år tillbaka har Föreningen Hemlösa i Hässleholm(HIH) fått dela lokaler med en annan verksamhet. Vilket har gjort det möjligt för föreningen att kunna ge hemlösa och utsatta en god frukost på helgerna. Om några veckor måste de dock flytta ut och står sedan utan lokal.

Av
Paola Nordgren

Därför vädjar de nu om att någon ska kunna låna ut en ny lokal från och med januari, så att föreningen kan fortsätta med sin verksamhet och hjälpa de lokalt utsatta i Hässleholm.

– Vi är djupt tacksamma att vi fått vara i lokalerna vi varit såhär länge men nu behöver de lokalerna till sin egen verksamhet och det förstår vi fullt ut. Vi änglar är dock väldigt ledsna över att just nu inte ha någonstans att erbjuda vännerna en god frukost och en fin gemenskap, på helgerna, säger Ingela Hansson från HIH.

Föreningen firade nyligen fem år och vill gärna fortsätta att finnas till för de människor som behöver dem.

– I början av 2020 behöver vi flytta på oss men som det ser ut just nu har vi inget annat på gång tyvärr.

Det man söker nu är en lokal centralt i Hässleholm, med kök och toalett som de kan få vistas i gratis på helgmorgnarna och servera frukost.

– Vi har inga möjligheter att betala någon hög hyra, utan sponsorer tyvärr. Vi har inte heller pratat med kommunen ännu men de har tidigare inte haft någon ändamålsenlig lokal till oss. Men på något sätt hoppas vi att det löser sig inom kort men utan lokal kommer det att bli svårt att dela ut frukost till våra vänner, säger Ingela Hansson som hoppas det på något sätt kommer att lösa sig inom kort.

Publicerad 09 December 2019 00:00