Daniel Vujic och Farozon ordnar för tredje året i rad julmiddag till ensamma och äldre.

Daniel Vujic och Farozon ordnar för tredje året i rad julmiddag till ensamma och äldre. Foto: Paola Nordgren

De fixar julmiddag till ensamma på julafton

"Ingen ska behöva sitta ensam"

HÄSSLEHOLM.

För tredje året i rad öppnar nu Restaurang Farozon upp restaurangen på julafton för de äldre som sitter ensamma den här dagen.

Av
Paola Nordgren

– Ingen ska behöva sitta ensam en sådan här dag och vi vet att det är många äldre som gör det. Därför har vi fokuserat på den här gruppen människor. Det handlar inte om att de ska känna att det är för att de är fattiga eller utsatta utan det här gör vi för våra äldre som varit med och byggt upp det här samhället, och vill göra något för dem, säger Daniel Vujic som ansvarar för julbordet på Restaurang Farozon.

De tog över evenemanget från Casablanca för tre år sedan efter att Emin Sen arrangerat julbord för målgruppen i många år.

– Det var efter många år dags för honom att få fira jul med sin egen familj. Så när han ville ha någon som tog över så kändes det självklart att göra det. Dessutom har vi rutinen inne redan, då vi har julbord på Farozon även för betalande gäster tiden innan jul, säger Daniel Vujic.

Det som väntar Hässleholms gamla är även i år ett traditionellt julbord med allt vad det innebär. Daniel Vujics förhoppning är också att Hässleholmsborna ska bidra med vad de kan, allt från barn som ritar en teckning till de gamla eller att någon kommer och viker servetter innan middagen.

I fjol kom runt 100 ätande gäster och Farozon önskar även i år att man ringer och förbokar en plats så att restaurangen kan beräkna någorlunda.

– Middagen är ju gratis men vi brukar uppmuntra de som kommer att de gärna om de vill får bidra med en slant till Föreningen Hemlösa i Hässleholm om de har möjlighet och det kommer vi att uppmuntra även i år, berättar Daniel Vujic.

Publicerad 12 December 2019 00:00