Det öppna köket gör att Lillemor Badri både kan laga mat och prata med gästerna vilket hon tycker är positivt.

Det öppna köket gör att Lillemor Badri både kan laga mat och prata med gästerna vilket hon tycker är positivt. Foto: Paola Nordgren

Många väljer catering för julbordet

Hektiskt för Lillemors restaurang & catering

HÄSSLEHOLM.

Drygt en månad innan golfrestaurangens högsäsong när det gäller catering, så tog Lillemor Badri över ansvaret för restaurangen som numera fått namnet Lillemors restaurang & catering.

Av
Paola Nordgren

Månaden innan jul är det nämligen fullt upp. Både företag, föreningen och en del privatpersoner vill gärna ha julbordet levererat för att slippa stå och laga själva.

– Ja, månaden innan jul är den mest hektiska när det gäller cateringdelen. Det är dock i stort sett enbart julbord och allt vad det innebär som efterfrågas under den här perioden. En stor anledning till att man väljer att få alla mat levererad och färdig är förmodligen för att man vill lägga sin egen tid på något annat, säger Lillemor Badri.

Hon ser också att just cateringdelen är det som ökat de senaste åren.

– Folk vill gärna kunna komma till dukat bord och slippa stå och ordna med mat och liknande, även om du är den som fyller år eller har fest. Man har nog blivit lite bekväm där.

Att det är mycket att göra just innan jul kom dock inte som någon chock. Hon arbetade som anställd på restaurangen i över fem år innan hon såg en möjlighet att ta över verksamheten.

– Jag trivs här och gillar lokalerna, jag gillar folket som kommer hit och trivs med mina kolleger. Så när restaurangen stängde hade jag faktiskt funderat lite redan på att om den blev till salu ville jag driva den vidare. Så jag var förberedd på att det skulle bli mycket jobb, det som är nytt för mig är egentligen pappersarbetet, allt det andra har jag gjort tidigare, berättar Lillemor Badri.

När hon tog över passade hon också på att fräscha upp stället med nya möbler och gjorde även en liten myshörna i ena delen.

– Den har verkligen uppskattats och en hel del gäster väljer att ta en kaffe där på eftermiddagarna och sitta och titta ut över golfbanan.

Förhoppningen är också att kunna utöka verksamheten med temakvällar och fler grillkvällar framåt sommaren och att få fler gäster att besöka restaurangen även på kvällstid.

Lillemor Badri startade sin karriär i köket när hon för många år sedan tröttnade på att arbeta inom vården. Hon fick då ansvaret att driva restaurangen på Modulent och sedan dess har hon arbetet i en rad olika kök.

– Jag har alltid varit matintresserad men här spelar också våra gäster en väldigt stor roll till att jag trivs så bra. att vi har ett öppet kök gör att vi kan laga mat och samtidigt ha kontakt med gästerna, vilket är otroligt kul.

Publicerad 13 December 2019 00:00